Istekao rok prijave
08/10/2021

CEE Animation 2022.

Rok za prijavu

  • 15/11/2021

Vrijeme i mjesto

1. radionica - veljača 2022., online

2. radionica - travanj 2022., online

3. radionica - kolovoz 2022., u Poljskoj

4. radionica - studeni 2022., online

Dodatne informacije

Više informacija

CEE Animation Workshop objavljuje javni poziv autorima i filmskim profesionalcima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.

CEE Animation Workshop podrazumijeva cjelogodišnji online program edukacije, razvoja projekata i umrežavanja namijenjen producentima i njihovim kreativnim timovima, posvećen animiranim ili hibridnim projektima svih dužina i vrsta (kratki, cjelovečernji, serije). Cilj je pružiti edukaciju na području razvoja sadržaja, od savjetovanja prilikom rada na scenariju do konzultacija u vezi s umjetničkim aspektom i produkcijom. Predavanja i prezentacije najnovijih trendova s područja produkcije, marketinga i distribucije, studije slučajeva međunarodnih koprodukcija, financijske i pravne teme te druge važne elemente iznijet će priznati međunarodni stručnjaci.

Osobita će se pozornost posvetiti uključenju umjetnika različitih profila, koji će, surađujući u grupnom radu sa sudionicima, s njima razmijeniti svoja iskustva i vještine. Cilj je programa uključiti producente i kreativce u međunarodne mreže u industriji animacije te razvijati animirane projekte u skladu s trenutnim tržišnim i distribucijskim potrebama. Radionica će se održati u potpunosti online kroz četiri modula s mogućnosti održavanja jednog modula u Češkoj u svibnju 2021. godine.

CEE Animation Workshop dijeli se na četiri online modula, a svaki od njih podijeljen je na teorijski i praktični dio. Tijekom trajanja teorijskog dijela modula, sudionici će imati pristup digitalnoj bazi predavanja koja su unaprijed pripremljena i snimljena, a u sklopu predavanja imat će i manje podzadatke. Praktični dio podrazumijeva online sastanke sa stručnjacima i kolegama unutar kojih će se koristiti i provesti znanje ostvareno u teorijskom dijelu programa. Moduli će se održavati u veljači, svibnju, rujnu i studenome 2021. godine na engleskom jeziku.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PRIJAVU
Prijave s projektom

Kratka biografija (do 500 znakova) producenta, scenarista i trećeg člana kreativnog tima
Pismo motivacije (od 1500 do 3000 znakova)
Sinopsis projekta (do 1000 znakova)
Objašnjenje podnošenja zahtjeva za stipendiju*
Fotografije svih članova filma (portreti)
Biografija i filmografija producenta
Popis trenutnih i prošlih projekata produkcijske kuće s naznačenom funkcijom na projektu koju je prijavitelj imao
Vizuali projekta
Treatment (scenoslijed) projekta
Art design
Scenarij i video materijali prilažu se prema želji tima.

Prijave bez projekta

Kratka biografija (do 500 znakova) producenta, scenarista i trećeg člana kreativnog tima
Pismo motivacije (od 1500 do 3000 znakova)
Kratko predstavljanje tvrtke ili institucije prijavitelja
Fotografija
Kompletna biografija i filmografija prijavitelja
Popis trenutnih i prošlih projekata produkcijske kuće s naznačenom funkcijom na projektu koju je prijavitelj imao
Cijela dokumentacija za prijavu mora biti pripremljena na engleskom jeziku.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

producenti i članovi njihovog kreativnog tima (redatelj ili scenarist) s animiranim projektom u razvoju, bilo kojeg žanra ili dužine
stručnjaci s područja animacije bez projekta (predstavnici studija, djelatnici javnih i privatnih fondova, predstavnici tvrtki koje se bave prodajom, distribucijom i marketingom, predstavnici prikazivača itd.)
Na temelju ovog javnog poziva mogu se prijaviti samo podnositelji iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Češke, Estonije, Gruzije, Grčke, Hrvatske, Islanda, Latvije, Litve, Luksemburga, Mađarske, Malte, Moldavije, Norveške, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

NAKNADA ZA SUDJELOVANJE

Producent, autor i dodatni član kreativnog tima s animiranim projektom u razvoju: 2700,00 eura.

Sudionici bez projekta: 1800,00 eura.

Postoji mogućnost dodjele stipendija.

Naknada za sudjelovanje pokriva sve troškove sudjelovanja u programu, scenaristička savjetovanja putem interneta te smještaj i obroke ako se održi rezidencijska radionica u svibnju 2021. godine. Putni troškovi i dodatni troškovi koji gore nisu navedeni nisu pokriveni.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavnica za sudjelovanje ispunjava se online putem, a rok za prijavu i prilaganje svih potrebnih dokumenata je do 30. studenoga 2021. godine. Ako se prijavljujete za stipendiju, molimo vas da priložite i motivacijsko pismo u kojem ćete opisati zašto se prijavljujete.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]