Istekao rok prijave
29/10/2019

Cartoon Movie 2020.

Rok za prijavu

  • 20/11/2019

Vrijeme i mjesto

od 3. do 5. ožujka 2020., Bordeaux (Francuska)

Dodatne informacije

Više informacija

Cartoon movie intenzivno je i učinkovito trodnevno događanje namijenjeno stvaranju sinergije između producenta, investitora i distributera dugometražnih animiranih filmova.

Producenti imaju priliku predstaviti svoj projekt svim potencijalnim financijskim partnerima kako bi pronašli koproducente, ubrzali financiranje i pregovarali s distributerima i prodajnim agentima.

Sesije pitchinga temeljni su element događanja Cartoon movie, a jedna je od njegovih prednosti i mreža distributera i prodajnih agenata iz Europe, Južne Amerike, Sjeverne Amerike i Azije koji dolaze odabrati najbolje projekte te osigurati paneuropsku i međunarodnu distribuciju i prodaju filmova.

Prijaviti se mogu samo projekti koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • projekti animiranog filma u 3 kategorije/faze: konceptu, razvoju ili proizvodnji
  • projekti moraju trajati najmanje 60 minuta
  • projekti moraju imati barem 50 % animiranog sadržaja
  • projekti moraju imati europski predznak.

Uvjeti prijave:

  • sinopsis (maks. 700 znakova uključujući razmake)
  • projekt u PDF-u (maks. 25 str., ovdje možete pogledati što je sve potrebno uključiti)
  • motivacijsko pismo
  • slike
  • video.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 950 eura, a njezino plaćanje obavlja se isključivo karticom.

Rok za prijavu je 20. studeni 2019.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr