4 dana
06/09/2020

Cartoon 360

Rok za prijavu

  • 24/09/2020

Vrijeme i mjesto

17. – 19. studenog 2020., Lille, Francuska

Dodatne informacije

Više informacija

Cartoon 360 jedinstveno je pitching-događanje usredotočeno na usavršavanje profesionalaca iz područja animacije i njihovih projekata mješovitih medijskih vrsta. Ključni stručnjaci iz područja mješovitih medijskih vrsta pružit će predstavljenim projektima vodstvo te savjete temeljene na sadržaju, distribuciji i financiranju. Sudionicima će biti omogućeno upoznavanje s najboljim praksama kreiranja sadržaja i strategija za lansiranje projekata koje uključuju i angažiranje publike, marketing, stvaranje proračuna te poslovno planiranje.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • europski producenti čiji je cilj razviti vlastite animacijske projekte ili drugi oblik intelektualnog vlasništva u mješovite medijske vrste prigodne za distribuciju putem raznovrsnih platforma;
  • europski kreatori i vlasnici autorskih i srodnih prava kojima je cilj razviti projekte mješovitih medijskih vrsta putem animacije.

Prijavitelji moraju tečno govoriti engleski jezik.

Prihvatljivi projekti mješovitih medijskih vrsta:

  • postojeći ili u razvoju, prigodni za raznovrsne platforme;
  • projekti koji proizlaze iz animiranih TV serija, filmova, kratkometražnih forma ili iz knjiga, videoigara, događanja ili čak igračaka u kojima će animacija biti sredstvo prelaska u mješovite medijske vrste;
  • projekti koji sadržavaju barem dvije ideje čiji je pitching moguće izvesti na zasebnim platformama.

Prezentacije projekata za prijavu moraju biti priložene u PDF-u na engleskom jeziku (između 10 i 20 stranica) te sadržavati sljedeće elemente:

  • naslovnu stranicu s imenom projekta i tvrtke te fotografijom projekta;
  • koncepciju/bilješku o namjeri koja objašnjava temu projekta i njegov izvor te razlog razvoja u odabrane mješovite medijske vrste (najviše dvije stranice);
  • detaljno objašnjenje razvijanog sadržaja i platforma;
  • fotografije projekta i njegovih grafičkih elemenata (jedna horizontalna i jedna kockasta fotografija visoke rezolucije od 300 dpi-ja u .jpeg-u potrebne za digitalnu publikaciju događanja).

Kotizacija za sudionike koji predstavljaju vlastite projekte iznosi 400 eura, dok za sudionike bez projekata iznosi 300 eura.

Prijave se zaprimaju do 24. rujna 2020. putem poveznice.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr