Istekao rok prijave
02/04/2021

BIFF – koprodukcijski forum 7. i 8. rujna 2021.!

Rok za prijavu

  • 18/04/2021

Vrijeme i mjesto

7. i 8. rujna 2021. u Bruxellesu u Belgiji

Kontakt

Contact & info: 

Mathilde Pâques, Circé Lethem, Margaux Bertier & Romane Pangrazzi - forum@briff.be

Više informacija

Koprodukcijski forum u sklopu Brussels International Film Festivala nudi mogućnost povezivanja s belgijskim producentima te nastoji podržati obećavajuće dugometražne filmove u razvoju i povezati ih s potencijalnim partnerima.

Od 2016. godine Koprodukcijski forum pomaže europskim producentima pronaći odgovarajuće manjinske koproducente u Belgiji, i to putem dvije različite sesije:

1) GAP FINANCING SESSIONS - europski producenti koji su u potrazi za belgijskim manjinskim koproducentom ili financijskim partnerom, a kako bi zatvorili svoju financijsku konstrukciju,

2) UP: UP-AND-COMING PRODUCERS - dio foruma koji je posebno posvećen producentima u njihovoj ranoj fazi karijere.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr