Istekao rok prijave
11/02/2019

Beldocs in Progress – platforma za dokumentarne filmove

Rok za prijavu

  • 01/03/2019

Vrijeme i mjesto

9. – 10. svibnja 2019., Beograd, Srbija

Dodatne informacije

Kontakt

cem.oztufekci@beldocs.rs

Više informacija

Beldocs in Progress (BIP) međunarodna je platforma za prezentaciju dokumentarnih projekata iz zemalja zapadnog Balkana kao i postsovjetskih članica Potprograma MEDIA. Cilj je platforme pružiti potporu proizvodnji, postprodukciji, distribuciji i kinoprikazivaštvu međunarodnih dokumentarnih filmova iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta na filmskim festivalima, TV programima, VOD platformama. Predstavljanje projekata izvodi se pred umjetničkim izbornicima na festivalima, prodajnim predstavnicima, distributerima, TV zakupcima i potencijalnim koproducentima.

Za sudjelovanje u platformi mogu se prijaviti produkcijske kuće iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Estonije, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Makedonije, Moldavije, Slovenije, Srbije, Ukrajine.

Prijavljeni projekti moraju biti u fazi proizvodnje (projekti u fazi razvoja ne mogu se prijaviti). Producenti/redatelji mogu prijaviti projekt na sljedeća dva programa:

BIP presentation: Projekt se procjenjuje na temelju priložene montirane scene u trajanju od 10 do 15 minuta. U slučaju da projekt bude izabran, imat će osiguranu prezentaciju u trajanju od 20 minuta uključujući prikazivanje materijala, prezentaciju (pitching) i sesiju Q&A u prisutnosti žirija i eksperata.

BIP exclusive market screenings: Mogu se prijaviti projekti u bilo kojoj fazi montaže – od početnih (grubi šnit) do onih u posljednjim postprodukcijskim fazama, koji nisu prethodno javno prikazani. Izabrani projekti bit će prikazani u cjelovitom trajanju pred žirijem i akreditiranim profesionalcima. Nakon projekcije uslijedit će sesija Q&A u trajanju od 7 minuta.

Projekti koji su sudjelovali u prethodnim izdanjima platforme Beldocs in Progress mogu se prijaviti samo za BIP exclusive market screenings.

Dokumentarni filmovi predviđenog trajanja do 40 minuta mogu se prijaviti samo s cjelovitim šnitom.

Redatelj i producent izabranog projekta bit će pozvani na sudjelovanje. Troškove smještaja i akreditiranja pokriva organizacija Beldocsa; putne troškove polaznici snose sami.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr