Istekao rok prijave
26/02/2021

BDC Discoveries - program usavršavanja!

Rok za prijavu

  • 12/03/2021

Vrijeme i mjesto

1. radionica - u svibnju 2021. u Sofiji (fizički ili online),
2. radionica - u kolovozu 2021. u Prizrenu (fizički ili online) te
- radionica- u listopadu/studenome 2021. u okviru jednog od vodećih filmskih sajmova za dokumentarne filmove.

Dodatne informacije

Više informacija

Balkan Documentary Center Discoveries poziva filmske profesionalce s područja Balkana ili one koji rade na projektima s temom Balkana da se prijave za sudjelovanje u ovoj radionici. Njezin je program namijenjen dokumentarnim projektima u razvoju s međunarodnim potencijalom i krosmedijskim pristupom.

Za pohađanje radionice bit će izabrano 7 timova producenata s pridruženim scenaristom ili redateljem, no bit će razmatrane i prijave redatelja koji traže producenta za priključenje projektu. Također će biti pozvana 3 predstavnika udruga civilnog društva, prikazivača i/ili financijskih fondova usko povezanih s Balkanom.

Prijava za sudjelovanje u radionici: potrebno je ispuniti registracijski obrazac i prijavnicu koju možete pronaći u privitku ovisno o tome prijavljuje li se kandidat s projektom ili bez njega.

Radionica će se održati kroz tri sesije. Prva sesija će biti u svibnju u Sofiji, druga u kolovozu u Prizrenu, a treća u listopadu ili studenom.

Rok za prijavu je 12. ožujka o.g.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr