Istekao rok prijave
13/01/2017

BDC Discoveries – program kontinuiranoga usavršavanja

Rok za prijavu

  • 06/03/2017

Vrijeme i mjesto

u Sofiji u Bugarskoj u svibnju 2017. 

u Prizrenu na Kosovu u kolovozu 2017.

u Beogradu u Srbiji u studenome 2017. 

Više informacija

Balkanski dokumentarni centar objavio je osmo izdanje programa usavršavanja. Poziv za prijave otvoren je za filmske profesionalce, s filmskim projektom ili bez njega, koji su se specijalizirali u području dokumentarnoga filma te koji ili dolaze s teritorija Balkana ili žele raditi na nekoj od tema vezanih uz Balkan i regiju.

Program usavršavanja namijenjen je dokumentarnim projektima u razvoju s imanentnim međunarodnim potencijalom i s transmedijskom komponentom. Uključivat će rad sedam timova sastavljenih od producenta i scenarista ili redatelja. Iznimku će predstavljati tri predstavnika civilnoga društva, televizijskih kuća i/ili filmskih fondova koji su povezani s balkanskom regijom.

BDC Discoveries održavat će se u Sofiji, u Bugarskoj, u svibnju 2017., u Prizrenu, na Kosovu, u kolovozu 2017., te u Beogradu, u Srbiji, u studenome 2017. Sufinanciran je sredstvima Potprograma MEDIA.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr