Istekao rok prijave
30/07/2018

Baltic Event 2018. – koprodukcijski sajam i radionica Script Pool Talent

Rok za prijavu

  • 10/09/2018

Vrijeme i mjesto

26. – 30. studenog 2018., Tallin, Estonija

Dodatne informacije

Više informacija

Baltic Event je najveća koprodukcijska platforma sjeverne i srednje Europe koja se održava u okviru manifestacije Industry@Tallinn, za vrijeme trajanja Tallinn Black Nights Film Festivala. Naglasak je na intrigantnim i izazovnim projektima obećavajućih producenata i redatelja iz regije. Među gostima koji su Baltic Event učinili svojim godišnjim mjestom susreta nalaze se također međunarodni prodajni zastupnici (sales agents), distributeri, predstavnici televizija, festivala, regionalnih i nacionalnih filmskih fondova.

Segment programa koprodukcijskog sajma Baltic Event činit će i dodjela nagrade Eurimagesa za koprodukcijski razvoj filmskog projekta u iznosu od 20.000 eura. Radi se o ekskluzivnoj dvodnevnoj prilici za pronalazak potencijalnih financijera, koproducenata i prodajnih zastupnika za vlastiti projekt, tijekom unaprijed isplaniranih sastanaka. Tom će se prigodom predstaviti 16 izabranih projekata iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Estonije, Gruzije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Mađarske, Norveške, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Ukrajine.

Uz koprodukcijski sajam, prijave su otvorene i za sudjelovanje u radionici Script Pool Talent namijenjenoj okupljanju darovitih scenarista s priključenim producentima s projektom dugometražnog igranog filma ili TV serije. Radionica za 20 odabranih polaznika sastoji se od pripremne sesije i javnog predstavljanja (pitchinga).Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr