Istekao rok prijave
19/03/2019

Atelier Ludwigsburg-Paris 2019. – 2020.

Rok za prijavu

  • 31/05/2019

Vrijeme i mjesto

listopad 2019.  kolovoz 2020. u Ludwigsburgu, Parizu i Londonu

Dodatne informacije

Više informacija

Atelier Ludwigsburg-Paris jednogodišnji je program edukacije namijenjen mladim europskim filmskim producentima i distributerima.

Usmjeren na projekte i praksu, program uspijeva prenijeti puls europskoga filmskog tržišta. Njegov je cilj unapređivanje praktičnih kompetencija, kreativnosti i komunikacijskih vještina, a jamči i intenzivan uvid u operativne postupke i kriterije u filmskoj produkciji. Program obuhvaća:

  • radionice i seminare
  • predavanja i studije slučajeva
  • posjete najvećim festivalima (Berlin, Cannes, Angers, Tübingen)
  • razvoj individualnih projekata polaznika.
  • na kraju programa polaznici će producirati kratke filmove zajedno s televizijom ARTE, Filmakademie Baden-Württemberg (iz Njemačke) te školom La Femis (iz Francuske) kao francusko-njemačke koprodukcije. Filmovi će biti prikazani na festivalima te na televiziji ARTE.

Za vrijeme održavanja programa kao radni jezici ravnopravno će se koristiti francuski i njemački. Moguća je prijava i kandidata koji koriste isključivo engleski jezik, ali će tijekom programa pohađati tečaj jednog od službenih jezika programa.

Bit će primljeno 18 polaznika koji zadovoljavaju sljedeće uvjete: posjeduju fakultetsku diplomu, nisu stariji od 30 godina, vladaju njemačkim ili francuskim i engleskim jezikom te imaju profesionalno iskustvo.

Kotizacija

1500 €, te troškovi smještajaKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr