Istekao rok prijave
05/05/2020

Art Cinema = Action + Management 2020.

Rok za prijavu

  • 15/05/2020

Vrijeme i mjesto

Od 31. kolovoza do 6. rujna 2020. godine na otoku San Servolo u Veneciji (Italija)

Dodatne informacije

Kontakt

CICAE: info@cicae.org

Više informacija

Međunarodna konfederacija umjetničkih kina (CICAE) organizira međunarodni program usavršavanja za stručnjake koji rade u art-kinima.

Radionica će se održavati od 31. kolovoza do 6. rujna 2020. godine na otoku San Servolo u Veneciji, za vrijeme trajanja Venecijanskog filmskog festivala, te će okupiti oko 30 trenera i 50 sudionika iz cijelog svijeta. Program će tijekom 7 dana trajanja uključivati teorijska predavanja o tržištu (ekonomija, pravo, politika i nove tehnologije), studije slučajeva/praktične vježbe sa stručnjakom (master class), radionice i prikazivanja.

Koji su ciljevi seminara za kinoprikazivače art-filmova?

  • bolje razumijevanje ključnih aspekata ove profesije
  • stjecanje praktičnih znanja koja prenose vodeći europski kinoprikazivači
  • umrežavanje sa 100-ak kolega kinoprikazivača art-filmova
  • izrada praktičnih alata i projekata u korist cijele struke
  • jačanje osjećaja sigurnosti u vlastitu profesionalnost te entuzijazma profesionalaca

Prihvatljivi prijavitelji

  • juniori – osobe s najmanje jednom godinom rada u području filma, profesionalci s iskustvom u organizaciji festivala, distribuciji, djelatnici institucija branše, koji su spremni pobliže upoznati nezavisni europski filmski sektor ili već posjeduju gotov projekt za pokretanje kina
  • rukovoditelji – osobe s najmanje pet godina iskustva u području nezavisnih kina stjecanog na pozicijama kreatora programa ili menadžera

Program
Program se sastoji od dvije sesije prilagođene profilu i iskustvu kandidata (juniori i rukovoditelji). Obje će grupe zajedno sudjelovati u predavanjima, dok će radionice biti odvojene za svaku grupu. Predavanja i radionice izvodit će se na engleskom jeziku (za sva predavanja bit će osiguran simultani prijevod na talijanski, francuski i njemački jezik).

Sesija za juniore: 31. 8. ‒ 6. 9.
Putem predavanja, primjera dobre prakse, praktičnih aktivnosti i rada u grupama obradit će se sljedeće teme: ekonomija, pravo, politika, tehnologija, umrežavanje, osmišljavanje programa, razvoj gledalačkog potencijala, prikupljanje financijskih sredstava, vođenje projekta, komunikacija, marketing i menadžment.

Sesija za rukovoditelje: 31. 8. ‒ 5. 9.
Jedan će dan rukovoditelji zajedno s juniorima sudjelovati u seminaru koji obuhvaća područja prava i ekonomije, dok će drugi dan biti posvećen pitanju jačanja prikazivanja nezavisnih filmova u Europi.

Kotizacija
Iznos kotizacije za juniore je 1950 eura, a za rukovoditelje 1650 eura te uključuje troškove radionice sa svim materijalima, 7 noćenja na San Servolu (za rukovoditelje 6 noćenja), troškove doručka i ručka, akreditaciju za profesionalce za Venecijanski filmski festival. Putni troškovi nisu uključeni.

Stipendije
CICAE nudi dvije vrste stipendija (srednja i jaka stipendija) za koje se mogu prijaviti kandidati koji dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta, iz neprofitne organizacije ili nezavisni profesionalci s ograničenom financijskom sposobnošću.

Detaljne informacije o stipendijama možete naći na poveznici.

Poveznica za prijavu projekata.

Rok za prijavu je 15. svibnja 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr