Istekao rok prijave
17/03/2017

Art Cinema = Action + Management 2017.

Rok za prijavu

 • 20/05/2017

Vrijeme i mjesto

od 28. kolovoza do 4. rujna 2017. na San Servolu, u Veneciji u Italiji.

Više informacija

Koji su ciljevi seminara za kinoprikazivače art filmova?

 • bolje razumijevanje ključnih aspekata ove profesije,
 • stjecanje praktičnih znanja koja prenose vodeći europski kinoprikazivači,
 • umrežavanje sa 100-ak kolega kinoprikazivača art filmova,
 • izradba praktičnih alata i projekata u korist cijele struke,
 • jačanje osjećaja sigurnosti u vlastitu profesionalnost te Vašega entuzijazma.

Seminar je prilagođen profilu i iskustvu kandidata:

 • juniori – osobe s najmanje jednom godinom rada u području filma, profesionalci s iskustvom u organizaciji festivala, distribuciji, djelatnici institucija branše, koji su spremni pobliže upoznati nezavisni europski filmski sektor ili već posjeduju gotov projekt za pokretanje kina;
 • rukovoditelji – osobe s najmanje pet godina iskustva u području nezavisnih kina stjecanoga s pozicija kreatora programa ili menadžera.

Sadržaj

Radi se o dvije sesije koje će se izvoditi na 4 jezika: francuskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.

Sesija za juniore

Putem predavanja, primjera dobre prakse, praktičnih aktivnosti i rada u grupama obradit će se sljedeće teme: ekonomija, pravo, politika, tehnologija, umrežavanje, osmišljavanje programa, razvoj gledalačkoga potencijala, prikupljanje financijskih sredstava, vođenje projekta, komunikacija, marketing i menadžment.

Sesija za rukovoditelje 

Jedan dan rukovoditelji zajedno s juniorima sudjeluju u seminaru koji obuhvaća područja prava i ekonomije, dok je drugi dan posvećen pitanju jačanja prikazivanja nezavisnih filmova u Europi.

Kotizacija

- puna cijena radionice: 1450 € za juniore i 950 € za rukovoditelje

Kotizacija uključuje:

 • 7 dana radionice: 40 pozvanih stručnjaka, pedagoški materijal i završni sažetak na 4 jezika
 • 7 dana smještaja: polupansion, večernje aktivnosti, domjenke
 • akreditaciju za Venecijanski filmski festival.

Prijave

http://cicae.org/training-application-cicaeKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr