Istekao rok prijave
11/02/2019

Akademija Beldocs – radionica za dokumentarne filmove

Rok za prijavu

  • 01/03/2019

Vrijeme i mjesto

9. – 11. svibnja 2019., Beograd, Srbija

Dodatne informacije

Kontakt

marija.vukic@beldocs.rs

Više informacija

Beldocs – Međunarodni filmski festival dokumentarnog filma poziva autore i/ili producente da prijave svoje dugometražne dokumentarne filmove u ranoj fazi proizvodnje za trodnevni program Akademije Beldocs.

Prijave su otvorene za kandidate iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Estonije, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Makedonije, Moldavije, Slovenije, Srbije, Ukrajine.

Tutori su programa Francine Raveney i Kobi Shely, a tematski će se fokusirati na osmišljavanje financijskih, marketinških i distribucijskih planova kao i na razradu prijave za financiranje Potprograma MEDIA i Eurimagesa. U tri dana predavanja i individualnih konzultacija kandidati pripremaju svoje projekte za javnu prezentaciju (pitching).

Prijava

Potrebna dokumentacija:

  • kratka biografija autora ili producenta (do 1000 znakova)
  • opis projekta / sinopsis (do 3000 znakova)
  • motivacijsko pismo (do 1000 znakova)
  • produkcijski proračun
  • poslovni plan – financijski i distribucijski plan (2000 znakova)
  • teaser / najava (trailer) / fotovizualni materijal (u trajanju do 90 sekundi).

Kotizacija: 180 eura

Dostupne su stipendije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr