Istekao rok prijave
11/02/2019

ACE Series Special 2019. – radionica razvoja TV projekata

Rok za prijavu

  • 01/06/2019

Vrijeme i mjesto

4. – 9. studenog 2019., Bruxelles, Belgija

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici:

Riječ je o praktičnoj radionici za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku.

Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i dvodnevni tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice, dok će im naknadne sesije putem interneta omogućiti kontinuirani rad tijekom iduće godine.

Teme kojima će se radionica baviti:

  • razvoj priče unutar strukture dramske serije
  • kreativna dinamika u spisateljskoj sobi (writers-room) te uloga redatelja i producenata
  • financiranje TV serije u međunarodnom kontekstu
  • tržišni potencijal i pronalazak (međunarodne) publike
  • strateško integriranje odjela za razvoj TV serija unutar filmske produkcijske kuće
  • proračun, financiranje i planiranje proizvodnje TV serije.

Prihvatljivi kandidati:

  • vlasnici, partneri ili suradnici u nezavisnim filmskim/TV produkcijskim kućama
  • članovi mreže ACE ili producenti sa sličnim profesionalnim iskustvom
  • producenti s projektom dramske TV serije u razvoju pogodnim za koprodukcije.

Kotizacija:

1500 eura

Kotizacija pokriva troškove radionice, smještaja, boravka i prehrane. Putne troškove polaznici snose sami.

Prijava:

Prijavnica za sudjelovanje može biti zatražena putem adrese e-pošte: series@ace-producers.com. ACE će proslijediti prijavnicu kandidatima koji razvidno ispunjavaju kriterije prijave.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr