Istekao rok prijave
18/05/2020

ACE 30 – napredna radionica za producente

Rok za prijavu

  • 12/06/2020

Vrijeme i mjesto

5. ‒ 10. listopada 2020., Mallorca, Španjolska
16. ‒ 21. studenog 2020., Beograd, Srbija
12. ‒ 14. travnja 2021., Amsterdam, Nizozemska
15. ‒ 17. travnja 2021., lokacija će biti naknadno objavljena
 

Dodatne informacije

Kontakt

ACE, Al Williams: alwilliams@ace-producers.com

Više informacija

ACE je intenzivni program usavršavanja namijenjen etabliranim producentima. Svake godine u njemu sudjeluje 16-18 pomno izabranih iskusnih filmskih producenata koji imaju priliku sudjelovati sa svojim projektima u razvoju na trima radionicama vezanima uz temu sadržajnog razvoja projekta, razvoja financijskih strategija, marketinga i distribucije, kao i na godišnjem okupljanju ACE-ove producentske mreže.

U trenutcima svjetske pandemijske krize producenti se susreću s dosad neviđenim izazovima i program ACE 30 nastojat će pomoći svojim sudionicima u prevladavanju poteškoća s kojima se industrija suočila 2020. godine. U ovo vrijeme nesigurnosti potreba za uspostavljanjem veza, izgradnjom mreža i učenjem novih načina prilagođavanja unutar uvijek mijenjajućeg audiovizualnog krajolika važnija je nego ikad prije.

Četiri događanja koja se održavaju na četiri različite lokacije čine jezgru programa usavršavanja. ACE trenutno prema planovima priprema radionice za odvijanje na objavljenim lokacijama, međutim zbog trenutne nesigurne epidemijske situacije svjestan je mogućnosti naknadne prilagodbe forme održavanja programa.

1. LISTOPAD ‒ RADIONICA RAZVOJA SADRŽAJA
Pitching-prakse, pojedinačni sastanci i grupne sesije za analiziranje koncepata, dramaturgije i ciljane publike pojedinačnih projekata, plenarne sjednice o upravljanju talentima i održavanju kreativnih dijaloga, rasprave o marketingu u ranim fazama razvoja projekta te ispitivanje novih oblika i formata za audiovizualno pripovijedanje. Radionica uključuje intenzivni tečaj korištenja alata za razvoj priče.
5. ‒ 10. listopada 2020., Mallorca, Španjolska

2. STUDENI ‒ RADIONICA RAZVOJA FINANCIJSKIH STRATEGIJA
Interaktivne sesije u okviru kojih se istražuju mogućnosti i strategije međunarodnog financiranja uz detaljnu analizu financijskih planova pojedinih producenata te komentare priznatih stručnjaka iz cijele industrije. Otvorena razmjena iskustava i ideja koprodukcijske prakse, javnih i privatnih programa financiranja te globalnog tržišta u digitalnom dobu.
16. ‒ 21. studenog 2020., Beograd, Srbija

3. TRAVANJ ‒ RADIONICA POSLOVNIH MOGUĆNOSTI
Radionice o razvoju poslovanja, osmišljene kako bi producentima pružile modele održivog upravljanja tvrtkama i načine za izgradnju tvrtki koje imaju stvarnu vrijednost. Grupne sjednice i panel-diskusije vode producente kroz modernije primjene marketinških tehnika i raznolike komercijalne aktivnosti.
12. ‒ 14. travnja 2021., Amsterdam, Nizozemska

4. TRAVANJ ‒ GODIŠNJI SUSRET ACE-ove MREŽE PRODUCENATA
Svake se godine održava u drugoj zemlji te je otvoren za sve članove ACE-ove mreže. Događanje je prilika da iskusni producenti razmjenjuju vijesti, znanja, mišljenja i praktične savjete u neslužbenom, ali povjerljivom okruženju. Uključuje studije slučajeva, okrugle stolove i još mnogo toga.
15. ‒ 17. travnja 2021., lokacija će biti naknadno objavljena

Prihvatljivi prijavitelji
Zainteresirani prijavitelji moraju biti rukovoditelji, partneri ili suradnici nezavisnih produkcijskih kuća, moraju imati barem jedan realiziran dugometražni projekt na kojemu su bili angažirani u svojstvu delegiranih producenata (glavni producent) te trenutačno moraju raditi na razvoju igranog dugometražnog projekta koji posjeduje potencijal za međunarodne koprodukcije i distribuciju.

Prijava
Zainteresirani kandidati moraju ostvariti kontakt s organizacijom ACE (alwilliams@ace-producers.com) kako bi organizirali preliminarni intervju internetskim putem. Kandidati koji uđu u uži krug bit će o tome obaviješteni do kraja srpnja 2020.

Rok za prijave je 12. lipnja 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr