Istekao rok prijave
18/04/2019

ACE 29 – napredna radionica za producente

Rok za prijavu

  • 12/06/2019

Vrijeme i mjesto

7. – 12. listopada 2019., Helsinki, Finska

18. – 23. studenog 2019., Prag, Češka

30. ožujka – 1. travnja 2020., Amsterdam, Nizozemska

3. – 5. travnja 2020. (lokacija će biti objavljena naknadno)

Dodatne informacije

Više informacija

ACE je intenzivni program usavršavanja namijenjen etabliranim producentima. Svake godine u njemu sudjeluje osamnaestero pomno izabranih filmskih producenata koji imaju priliku sudjelovati na trima radionicama vezanima uz temu sadržajnog razvoja projekta, razvoja financijskih strategija, marketinga i distribucije, kao i na godišnjem okupljanju producentske mreže ACE.

Zainteresirani prijavitelji moraju biti rukovoditelji, partneri ili suradnici nezavisnih produkcijskih kuća, moraju imati barem jedan realiziran dugometražni projekt na kojemu su bili angažirani u svojstvu izvršnih producenata te trenutačno moraju raditi na razvoju igranog dugometražnog projekta koji posjeduje potencijal za međunarodne koprodukcije i distribuciju.

Zainteresirani kandidati mogu kontaktirati s organizacijom ACE (alwilliams@ace-producers.com) kako bi organizirali preliminarni sastanak ili telefonski intervju. Kandidati izabrani u uži krug bit će pozvani na dodatni razgovor koji će se odvijati u rujnu u Amsterdamu.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr