20/09/2010

Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura

Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura, čime je postao četvrti po redu hrvatski festival koji je primio potporu toga Programa.

Na temelju drugoga roka natječaja 23/2009 EACEA-e – Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu – kojim se u okviru Programa MEDIA omogućuje potpora festivalima, još je jedna hrvatska filmska manifestacija zabilježila zapažene rezultate. Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura, čime je postao četvrti po redu hrvatski festival koji je primio potporu toga Programa.

Priznanje je to organizatorima Zagrebdoxa koji već godinama ustraju u afirmaciji njegove europske dimenzije, prezentiranju kvalitetnoga programa kao i uvođenju različitih oblika filmske edukacije. Osim njegove publike, čiji je odaziv uvijek izniman, ove je godine takva nastojanja prepoznao i Program MEDIA. Čestitamo!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr