26/09/2019

ZagrebDox PRO ponovno na listi odobrenih programa kontinuiranog usavršavanja koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da se u okviru poziva za prijavu programa kontinuiranog usavršavanja (EACEA 46/2018) ZagrebDox PRO ponovno našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 38.500 eura!

Naime, Potprogram MEDIA odobrio je potporu za ukupno 46 programa kontinuiranog usavršavanja iz 17 zemalja članica, među kojima se nalazi i ZagrebDox PRO iz Hrvatske!

Odobrenje sredstava za ZagrebDox PRO Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) popratila je sljedećim riječima:

ZagrebDox PRO cijenjen je program kontinuiranog usavršavanja sa snažnom regionalnom dimenzijom. Intenzivni program podrazumijeva šestodnevnu radionicu, predavanja, konzultacije te pitching uz jednogodišnje mentorstvo na daljinu.

Uzimajući u obzir njegove rezultate i snažan utjecaj (promidžba projekata, realizacija filmova, uključivanje filmskih stvaralaca na tržište, umrežavanje, snažno pozicioniranje u okviru regionalnog tržišta u Europi), može se reći da su sadržaj programa, usvojene vještine, ishodi učenja te aktivnosti mentoriranja promišljeni i adekvatni ciljevima navedenog programa usavršavanja. Profesionalna korist te kratkoročni i dugoročni utjecaji na sudionike programa ocijenjeni su pozitivnima, uključujući razvoj mladih profesionalaca u kontekstu međunarodnog tržišta. Iza programa usavršavanja stoji profesionalni tim, kvalitetni tutori te dobra zastupljenost donositelja odluka“.

Cjelokupnom timu programa ZagrebDox PRO upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr