25/09/2018

ZagrebDox PRO i ove se godine nalazi na listi odobrenih programa kontinuiranog usavršavanja koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da se u okviru poziva za prijavu programa kontinuiranog usavršavanja (09/2017) ZagrebDox PRO našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 38.500 eura!

Naime, u tijesnoj konkurenciji od 127 prijava iz 30 zemalja članica Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 49 programa kontinuiranog usavršavanja iz 17 zemalja članica, u ukupnom iznosu od 7,493.272,85 eura.

Odobrenje sredstava za ZagrebDox PRO  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) popratila je sljedećim riječima:

„Radi se o dugogodišnjem programu kontinuiranog usavršavanja, kombiniranom s festivalom i pitching-forumom, koji je jedinstven u okviru navedenog geografskog područja. Format i sadržaj programa su relevantni i odgovaraju potrebama programa usavršavanja. Prijavitelj posjeduje odgovarajuće znanje i hrabro promišlja metode hodanja u korak s novitetima audiovizualne industrije. Dodatna podrška promidžbi rezultata, projekata u razvoju te producentskih tvrtki osigurana je putem mnogih partnerstava na europskoj razini te suradnjom s drugim sličnim događanjima u audiovizualnoj industriji.“

Cjelokupnom timu ZagrebDox PRO-a upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr