15/09/2017

Zagreb Film Festival se i ove godine nalazi na listi odobrenih festivala koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA objavljuje da se u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala (16/2016, 27. 4.) Zagreb Film Festival našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 41.000 eura!

Naime, u tijesnoj konkurenciji od 130 prijava iz 18 zemalja članica Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 34 filmskih festivala, u ukupno odobrenom iznosu od 1,695.000 eura.

Odobrenje sredstava za Zagreb Film Festival  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) popratila je sljedećim riječima:

„Bogatim programom Zagreb Film Festivala obuhvaćeni su međunarodni i europski filmski uradci namijenjeni raznovrsnoj publici, a više od 90 % njegova sadržaja čine europske produkcije. Izdvojena događanja i cjelogodišnje aktivnosti organiziraju se u drugim gradovima i na raznim lokacijama te tako dopiru do najšire publike. Razina dostupnosti sadržaja svim dobnim skupinama, uključujući djecu i mlade, visoka je, a mnogo se pažnje poklanja i filmskoj pismenosti i edukaciji. U pristupu javnosti, kao i specijaliziranoj publici, festival se koristi tradicionalnim sredstvima i društvenim mrežama. Ujedno njeguje kvalitetnu i rastuću platformu za profesionalce (industry)."

Zagreb Film Festivalu upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr