19/08/2016

Zagreb Film Festival nalazi se na listi odobrenih festivala koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA objavljuje da se u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala (16/2015, 28. 4.) Zagreb Film Festival našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 41.000 eura!

Naime, u tijesnoj konkurenciji od 130 prijava iz 18 zemalja članica Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 27 filmskih festivala, u ukupno odobrenom iznosu od 1,380.000 eura.

Odobrenje sredstava za Zagreb Film Festival Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) popratila je sljedećim riječima:

„Snažna prijava s uvjerljivim idejama i posvećenošću razvoju, odnosno rastu publike. Festival ima dobar odjek, edukativni program, ali i dobru suradnju s drugim festivalima. Naglasak je na filmovima debitanata te je njegova vidljivost prisutna na godišnjoj razini, putem tzv. satelitskih događanja, distribucijskih mehanizama te samog kina. Slijedom prethodno navedenoga, Festival itekako pridonosi razvoju domaće filmske kulture.“

Zagreb Film Festivalu upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr