24/06/2020

WIP Europa u okviru filmskog festivala u San Sebastiánu

Program Festivala Works in Progress Europa, čija je namjera okupljanje filmskih profesionalaca, objavljuje javni poziv za njihovo sudjelovanje. Odvijat će se od 21. do 23. rujna 2020., istodobno s programom Works in Progress Latam te devetim Koprodukcijskim forumom Europe i Južne Amerike.

Dodatne informacije

Program San Sebastián Film Festivala obuhvaća dvjestotinjak filmova: namijenjeni su prikazivanju publici, specijaliziranim medijima i profesionalcima filmske industrije. Sa svrhom pružanja potpore projektima i filmovima u razvoju pokrenuta su dva vida programa Works in Progress – Europa i Latam.

Program Festivala Works in Progress Europa, čija je namjera okupljanje filmskih profesionalaca, objavljuje javni poziv za njihovo sudjelovanje. Odvijat će se od 21. do 23. rujna 2020., istodobno s programom Works in Progress Latam te devetim Koprodukcijskim forumom Europe i Južne Amerike.

WIP Europa napredni je sljedbenik programa Glocal in Progress, u čijem su fokusu europske produkcije s područja malih jezika. Uključuje projekcije do šest dugometražnih filmova, najkraćeg trajanja od 60 minuta i to u fazi postprodukcije, koji će biti predstavljeni producentima, distributerima, prodajnim agentima i izbornicima filmskih festivala. Svojom savjetodavnom ulogom oni svakako mogu pripomoći u procesu dovršetka filma i njegova međunarodnog plasiranja.

Cilj je postići bolju vidljivost i prepoznatljivost europskih produkcija, potaknuti suradnju te promicati koprodukciju i distribuciju takvih filmova.

Filmovi odabrani za sudjelovanje u programu WIP Europa natjecat će se za nagradu WIP Europa Industry Award. Priznanje najboljem filmu u obliku postprodukcijskih usluga i distribucije u Španjolskoj dodjeljuju tvrtke Ad Hoc Studios, BTeam Pictures, Deluxe Spain, Dolby Iberia, Laserfilm Cine y Video, Nephilim producciones i No problem Sonido. Nagrada također sadržava financijsku komponentu – uključuje dodjeljivanje 10.000 eura većinskom producentu pobjedničkog filma.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2020. godine.

Za pravila i uvjete poziva kliknite ovdje.

Za prijavu projekta kliknite ovdje.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr