23/11/2021

Webinar “MEDIA 2021. – 2027.: suradnja i novi izazovi” u organizaciji DKE – Ureda MEDIA iz Bugarske, Hrvatske, Italije i Srbije

DKE – Uredi MEDIA iz Bugarske, Hrvatske, Italije i Srbije organizirali su 12. studenoga 2021. s početkom u 10 sati (CEST) Zoom webinar „MEDIA 2021. – 2027.: suradnja i novi izazovi“.

Navedeno online događanje organizirano je u suradnji s Lecce European Film Festivalom koje se održalo u Lecceu od 6. do 13. studenoga 2021. godine.

Sudionici događanja upoznali su se s Potprograma MEDIA 2021. – 2027. te njegovom novom strukturom i metodologijama, a posebno s fokusom na prekograničnu suradnju.

Pružanje ravnopravnijih uvjeta za pristup pozivima Potprograma MEDIA, koji proširuje sudjelovanje zemalja s različitim produkcijskim audiovizualnim kapacitetima i osnažuje prekograničnu suradnju, dio je njegove europske dodane vrijednosti. Počevši s rezultatima prethodnog Potprograma MEDIA 2014. - 2020., imali smo priliku upoznati se s novim setom mjera jednakih uvjeta koje su predviđene u novim shemama i novim klasterima.

Ako ste propustili prethodne info dane u organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, evo još jedne prilike za upoznavanje s novitetima poziva, posebno onima koji se odnose na klaster za sadržaj (europski korazvoj, europski mini razvoj skupnih projekata, europski razvoj skupnih projekata, TV i online sadržaj).

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]