18/02/2019

Voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "Žene u filmskoj industriji"

Konferenciju organizira Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a cilj je potaknuti razgovor o ulozi i položaju žena u filmskoj industriji. 

Program će obuhvatiti brojne teme poput vidljivosti filmskih stvarateljica, njihove zastupljenosti i ravnopravnosti, autorskih prava, osobitosti u radu i mnogih drugih sadržaja ujedinjenih zajedničkim nazivnikom filmskog stvaralaštva žena, a okupit će eminentna imena hrvatskog i europskog filma.

Konferencija će se održati 21. veljače u Muzeju Mimara i 22. veljače u prostorijama Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović sudjeluje na okruglom stolu „Film je muškog, a filmska industrija ženskog roda?“ sa sudionicama Kristinom Börjeson, švedskom predstavnicom u Eurimagesu, Pauline Durand Vialle, izvršnom direktoricom Udruženja europskih filmskih redatelja (FERA), i Francine Raveney, članicom Tajništva Eurimagesa zaduženom za pitanja rodne ravnopravnosti, te moderatoricom Sanjom Ravlić.

Više o konferenciji i cjelovitom programu možete pronaći na službenim stranicama

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr