06/07/2012

Vanja Jambrović sudjeluje u projektu Emerging Producers!

MEDIA desk Hrvatske objavljuje da će u programu Emerging Producers, što se dogovara i ostvaruje u suradnji s MEDIA deskovima iz Austrije, Cipra, Češke, Danske, Grčke, Litve, Mađarske, Norveške, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske te MEDIA Antennama iz Düsseldorfa, Katalonije i Torina, sudjelovati Vanja Jambrović.

Svrha je projekta okupljanje i razvoj, podupiranje talentiranih filmskih producenata iz navedenih zemalja omogućivanjem jednostavna pristupa informacijama iz audiovizualnoga sektora kao i prisutnosti na filmskom tržištu, upoznavanja sa stručnjacima iz različitih područja filmske industrije te platforme susreta s profesionalcima dokumentarne kinematografije.

Emerging Producers održavat će se od 25. do 28. listopada 2012. u kontekstu Međunarodnoga festivala dokumentarnoga filma u Jihlavi.

MEDIA desk Hrvatske sudionicima radionica upućuje iskrene čestitke!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr