01/02/2021

Ususret virtualnom izdanju Euro Connection 2021.!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje ovogodišnje virtualno izdanje Euro Connection 2021. koje se od 1. do 6. veljače održava u sklopu koprodukcijskog sajma Međunarodnog filmskog festivala u Clermont-Ferrandu.

Euro Connection je europski koprodukcijski forum kratkog filma koji se svake godine održava tijekom filmskog sajma u Clermont-Ferrandu, u čijem je fokusu isključivo kratkometražna forma.

Putem platforme www.shortfilmwire.com ove će godine u programu sudjelovati 13 odabranih projekata. Producenti projekata imat će priliku sudjelovati u pripremnim radionicama, pitchingu i predstavljanju pred 150 profesionalaca iz struke, umrežavanju s mogućim koproducentima i individualnim konzultacijama.

Hrvatski projekt kratkog animiranog filma Obiteljski portret autorice i redateljice Lee Vidaković te producenta Draška Ivezića (Adriatic Animation) uvršten je u online program EURO CONNECTION 2021.

Također, želimo istaknuti da devet europskih producenata, među kojima je i Ivan Perić (Fokus Media) iz Hrvatske, sudjeluje u „Producers Focus“, programu namijenjenom umrežavanju i pronalaženju partnera za animirane projekte.

Detaljnije o projektima i sudionicima slobodno konzultirajte katalog:

Euro Connection 2021. - katalog projekata

Sretno svim sudionicama te svima želimo uspješno i produktivno sudjelovanje na Euro Connection 2021.!

Vaš  DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr