12/11/2020

TV serija 'Područje bez signala' osigurala 290.000 eura u sklopu drugog poziva televizijskog prikazivanja Potprograma MEDIA!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate drugog roka poziva koji se odnose na potporu namijenjenu televizijskom prikazivanju. Riječ je o producentskoj tvrtki Kinorama i TV projektu Područje bez signala s ukupnim osiguranim iznosom od 290.000 eura!

Producentska tvrtka Kinorama, iza koje stoji producentica Ankica Jurić Tilić, prepoznatljiva je po prethodnim uspješnim rezultatima u sklopu poziva Potprograma MEDIA. Ovoga puta u sklopu drugog poziva televizijskog prikazivanja Potprogram MEDIA sufinancira TV seriju s potporom u iznosu od 290.000 eura. Projekt je sufinanciran kao jedan od 25 projekata koji su ostvarili potpore. Radi se o televizijskoj mini seriji od šest epizoda u trajanju od 52 minute koja je nastala prema istoimenome romanu Područje bez signala autora Roberta Perišića. Scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, dok će TV seriju režirati Dalibor Matanić.

Koproducenti TV serije su Sense Production (Srbija), Perfo Production (Slovenija) i Citizen Jane (Finska). Proizvodnju su također podržali Hrvatska radiotelevizija i televizija Pro Plus.

Za usporedbu, podržano je ukupno 25 projekata od kojih 11 projekata koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta, 10 projekata koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta te 4 projekta koja dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.

Podsjećamo da je tvrtka Kinorama 2018. godine, u sklopu prvog roka, za seriju Područje bez signala autora Roberta Perišića ostvarila potporu Potprograma MEDIA (EACEA 22/2017) za razvoj u iznosu od 50.000 eura.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekt sljedećim riječima (EACEA 21/2019):

„Projekt je originalan u svojim premisama i temama. Treatment i opis likova su cjeloviti i uvjerljivi. Iako dolazi iz male europske zemlje, producentica je pokazala napor u postizanju potvrđenog financiranja. Koprodukcija je organska s tri uključena manja koproducenta u originalnoj kombinaciji. Jak i profesionalan kreativni tim jamči uspješnu realizaciju projekta.“

Kinorami te cjelokupnom timu TV serije Područje bez signala od srca upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr