14/10/2020

The Film Corner konferencija 'FILM EDUCATION. RETHINKING THE FUTURE'

Piccolo Grande Cinema - Cineteca Milano Festival između 22. listopada i 5. studenoga ugostit će posljednju konferenciju, s četiri sesije, u sklopu europskog projekta The Film Corner.

Piccolo Grande Cinema - Cineteca Milano Festival između 22. listopada i 5. studenoga ugostit će posljednju konferenciju, s četiri sesije, u sklopu europskog projekta The Film Corner čija je glavna svrha stvaranje, objavljivanje, dizajn i testiranje online interaktivne platforme namijenjene filmskom obrazovanju koja će uskoro biti pokrenuta.

U sklopu projekta sudjeluje sedam europskih institucija iz šest europskih zemalja, a projekt je djelomično financiran sredstvima Europske komisije u sklopu Potprograma MEDIA .Online konferencija osmišljena je kao skupina seminara uz dio programa koji je fokusiran na talijanske institucijske inicijative i prezentaciju njihovih najboljih praksi.

S obzirom na novonastalu situaciju koja onemogućava normalno izvođenje nastave i filmske edukacije, konferencija će se baviti novim načinima edukacije na području filma – kako prenijeti znanje, usmjeravanje na korištenje legalnih distribucijskih kanala za konzumaciju audiovizualnih sadržaja te kako povratiti kulturu odlaska u kino svim skupinama gledatelja. Osim navedenih tema, konferencije će se baviti i predviđanjima te analizom mogućih oblika europskih koprodukcija u 2021. godini nadalje.

Sama konferencija održat će se na platformi Discord platform na engleskom jeziku. Tijekom posljednjeg izdanja projekta The Film Corner sudjelovat će više od 20 sugovornika iz 15 zemalja koji su predstavnici domicilnih filmskih i obrazovnih institucija poput: EFAD - European Film Agencies, Danish Film Institute (Danska), Vision Kino (Njemačka), British Film Institute (Ujedinjeno Kraljevstvo), Institut Français (Francuska) i drugi.

Prva u nizu sesija održat će se 22. listopada s panelom posvećenim korištenju online izvora za potrebe edukacije studenata. Nastavno na najavljenu temu prezentirat će se nova verzija platforme The Film Corner. Na drugoj sesiji, koja se održava 28. listopada, glavna tema bit će proizvodnja prikladnih audiovizualnih materijala i literature za učenike i studente. Dan nakon, 29. listopada, razgovarat će se o tome kako se festivali za djecu, a time i filmske recenzije održavaju usprkos mjerama socijalnog distanciranja. Posljednja sesija u sklopu konferencije, koja će se održati 5. studenoga, zamišljena je kao panel s međunarodnim gostima, a u nju će se uključiti i predstavnica Europske komisije - DG Connecta Maria-Silvia Gatta.

Sve sesije počinju u 17.30 sati.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]