03/03/2020

Tamara Babun je hrvatska polaznica europske platforme za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom „Less is More“

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, a u njezinu četvrtom izdanju sudjelovat će i hrvatska polaznica u ulozi "Development Angela"

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, nastala suradnjom filmskog laboratorija Le Groupe Ouest iz Francuske s kulturnom udrugom Control N iz Rumunjske, Flamanskim audiovizualnim fondom iz Belgije, Festivalskim uredom u Krakowu i Međunarodnim filmskim festivalom u Transilvaniji. Radi se o programu koji koristi nove metodološke pristupe kako bi polaznici već u razvojnoj fazi projekta pripremili scenarij za produkciju unutar ograničenog proračuna.

Producentica Tamana Babun sudjelovat će na ovogodišnjoj platformi kao scenaristička savjetnica u okviru programa "Development Angels".

-

Tamara Babun rođena je u Zagrebu. Nakon završene Privatne klasične gimnazije diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2006. godine bavi se filmom na različitim funkcijama u sektorima organizacije i produkcije. Od 2011. do 2015. godine bila je producentica programa za kontinuirano usavršavanje ZagrebDox Pro, od 2012. do 2016. radila je u Factumu na mjestu izvršne producentice. Koscenaristica je slovensko-hrvatsko-talijanskog transmedijskog projekta koji uključuje on-line serijal i dugometražni dokumentarni film „iOtok“ o otoku Biševu. Sudjelovala je u izradi teksta Preporuke Vijeća Europe za ravnopravnost spolova u AV sektoru te kao konzultantica u stvaranju RomArchivea, digitalnog arhiva romskog filma Romedia Fondacije iz Budimpešte. U Nadzornom je odboru Hrvatske udruge producenata, članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika te je od 2019. članicom Izvršnog odbora Međunarodnog saveza udruženja filmskih producenata – FIAPF-a. Početkom 2017. godine osnovala je produkcijsku kuću Wolfgang & Dolly d.o.o. U proteklih nekoliko godina sudjelovala je u programima Emerging Producers, Ex Oriente, EURODOC, Sarajevo Talent Campus, Akademija IDFA-a te u EAVE-u, prestižnom programu usavršavanja za producente.

Producentici Tamari Babun upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr