26/11/2018

Susret s nordijskim skladateljima tijekom Berlinalea!

Dani nordijske filmske glazbe (HARPA) organiziraju susret s nordijskim skladateljima za vrijeme Filmskog festivala u Berlinu. U posljednjih nekoliko godina u žanru "nordijskog noira" profilirali su se glazbenici i skladatelji stvarajući originalnu glazbu za međunarodno poznate TV serije kao što su Ubojstvo, Most, Wallander ili filmove Akija Kaurismäkija i Larsa von Triera.

Pozivaju se redatelji, producenti, montažeri i oblikovatelji zvuka koji su u potrazi za originalnom glazbom za filmski projekt da se prijave za kratke neslužbene susrete (tzv. speed-dating) s nagrađivanim nordijskim skladateljima. Osim samih sastanaka program će uključivati i seminare i predavanja.

Susret glazbenih i filmskih profesionalaca odvijat će se 11. i 12. veljače 2019.

Sudjelovanje je besplatno, uz registraciju na službenoj stranici:

Nordic Film Music Days.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr