07/05/2010

Susret nacionalnih, regionalnih i međunarodnih filmskih fondova pod nazivom Rendez-Vous Européen

Međunarodni filmski festival u Cannesu, 17. 5. 2010., 15 h, Press Conference Room/Palais des Festivals.

Program MEDIA organizira susret nacionalnih, regionalnih i međunarodnih filmskih fondova pod nazivom Rendez-Vous Européen, koji će se dogoditi za vrijeme trajanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu, 17. svibnja 2010. godine s početkom u 15 sati, Press Conference Room/Palais des Festivals.

Susret Rendez-Vous Européen zamišljen je kao interakcija predstavnika filmskih fondova, putem koje će ujedno biti omogućena razmjena informacija i iskustava između filmskih centara i stručnjaka. Sve zainteresirane, koji će tada biti u Cannesu, ljubazno molimo da najave svoj dolazak na:
EU-MEDIA-CANNES2010@ec.europa.eu.

Raspored Susreta nalazi se u privitku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr