16/03/2020

Sunny Side of the Doc ‒ poziv za prijavu projekata

Sunny Side of the Doc jedan je od najvećih međunarodnih sajmova za dokumentarne projekte na svim platformama koji će se ove godine održati od 22. do 25. lipnja 2020. u La Rochelleu u Francuskoj. 

Dodatne informacije

ROK ZA PRIJAVU:
16.04.2020.

VRIJEME I MJESTO:

Od 22. do 25. lipnja 2020, La Rochelle (Francuska)
Sunny Side of the Doc

DODATNE INFORMACIJE:
sales@sunnysideofthedoc.com

VIŠE INFORMACIJA:
martina.petrovic@mediadesk.hr

Sajam Sunny Side of the Doc svake godine pruža jedinstvenu priliku za predstavljanje najuzbudljivijih dokumentarnih koncepata ispred 300 vrhunskih međunarodnih prodajnih zastupnika, televizijskih urednika i distributera.

Poziv je otvoren za sve talente, redatelje, producente, kreatore digitalnih sadržaja i interaktivne dizajnere koji rade na razvoju svojih dokumentarnih serija, kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova, projekata namijenjenih prikazivanju na različitim platformama te interaktivnih i sveprožimajućih doživljaja s temama kao što su povijest, znanost, društveni problemi, divljina, umjetnost i kultura te digitalna iskustva.

Izabranih 36 projekata unutar 6 pitching-sesija imat će priliku steći kritički uvid u svoje projekte, naći potencijalne partnere i sklopiti financijske dogovore te dobiti mogućnost za individualne sastanke s donositeljima odluka. Najboljim projektima dodijelit će se novčana ili sponzorska nagrada.

Prihvatljive prijave:

 • prihvaćaju se prijave iz svih zemalja, uključujući nova tržišta;
 • sve prijave moraju biti na engleskom jeziku;
 • projekti moraju biti u naprednom stupnju razvoja: 30 % proračuna mora biti osigurano iz trećih izvora financiranja;
 • mora postojati minimalno jedan potvrđen partner, a prijavi moraju biti priložene potvrde o sudjelovanju svih dogovorenih partnera: televizija, distributera, fondacija, muzeja, fondova/filmskih centara i dr.;
 • projekti u potrazi za financiranjem završne faze projekta mogu, u trenutku prijave, biti u fazi produkcije ili postprodukcije.

Dokumentacija za prijavu:

 • sinopsis (300 znakova)
 • prošireni scenoslijed(treatment) (700 znakova)
 • fotografija projekta u visokoj rezoluciji
 • najava (trailer)u trajanju od 2-4 minute s engleskim prijevodom
 • PDF koji uključuje: sinopsis, proračun filma, financijski plan, pismo o preuzimanju obveze sudjelovanja, prošireni scenoslijed(treatment), kratku biografiju redatelja i producenta.

Kriteriji:

 • kvaliteta i originalnost projekta
 • međunarodni potencijal
 • nepristrana kvaliteta informacija
 • dokaz o društvenom utjecaju
 • posvećenost raznolikosti i inkluziji.

Rok za prijavu je 16. travnja 2020.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr