21/07/2020

Sudjelovanje Tamare Babun i Matije Drnikovića u okviru programa usavršavanja Screen Leaders

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da su Tamara Babun i Matija Drniković (Wolfgang & Dolly), odabrani za sudjelovanje u programu usavršavanja Screen Leaders, osmišljenom za vodeće stručnjake i djelatnike u filmskoj industriji, televiziji, animaciji, videoigrama, postprodukciji, VFX-u, prodaji, distribuciji i kinoprikazivaštvu s ciljem strateškog razvoja njihovih tvrtki.

Screen Leaders je program organiziran u tri modula tijekom kojih će polaznici uz mentora pohađati konzultacije za strateško planiranje, osmisliti načine implementacije strategije, usavršavati vještine vođenja i upravljanja, dotaknuti se financijskog planiranja te pratiti stručna predavanja. Sudionicima omogućuje donošenje strateških odluka, utemeljenih na informiranosti, koje podržavaju budući rast njihovih tvrtki te se fokusira na provedbu i implementaciju strategija tvrtke i izgradnju voditelja u industriji.

Ciljevi:

  • unaprjeđenje poduzetničkih vještina europskih audiovizualnih promotora
  • razvijanje ambicija i povjerenja u europske audiovizualne promotore
  • stvaranje jačih i ekonomski održivijih europskih audiovizualnih tvrtki
  • stvaranje pouzdane mreže profesionalaca unutar koje mogu međusobno iskoristiti talente, mogućnosti i kontakte za nove produkcije te za njihovo konkurentno plasiranje na međunarodno tržište
  • obučavanje sudionika vještinama i alatima potrebnim za provođenje nove strategije za njihovu tvrtku.

Slijedeći konkurentan i strog postupak odabira sudionika, uz Tamaru Babun i Matiju Drniković iz producentske tvrtke Wolfgang & Dolly, također sudjeluju i timovi iz tvrtki: Lemming Film (Nizozemska), New Decade TV Ltd (Irska), UniversCiné Belgium (Belgija), Boulder Media (Irska), 1991 Productions (Gruzija), Galway Film Centre (Irska) te Magpie 6 Media (Irska).

TAMARA BABUN

Tamara Babun rođena je 1985. u Zagrebu. Diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2006. godine radi na filmskim i TV projektima, 2011. ‒ 2015. godine bila je producentica programa ZagrebDox Pro, a 2012. ‒ 2016. godine radila je u Factumu na mjestu izvršne producentice, sudjelujući u realizaciji desetak dokumentarnih filmova. Sudjelovala je u izradi teksta Preporuke Vijeća Europe za ravnopravnost spolova u AV sektoru te kao konzultantica u stvaranju RomArchivea, digitalnog arhiva romskog filma Fondacije Romedia iz Budimpešte. U Nadzornom je odboru Hrvatske udruge producenata, članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika te je od 2019. članica Izvršnog odbora Međunarodnog saveza udruženja filmskih producenata – FIAPF-a. Početkom 2017. godine osnovala je produkcijsku kuću Wolfgang & Dolly d.o.o. U proteklih nekoliko godina sudjelovala je u programima Emerging Producers, Ex Oriente, EURODOC, Sarajevo Talent Campus, Akademija IDFA-a te u EAVE-u, prestižnom programu usavršavanja za producente.

MATIJA DRNIKOVIĆ

Matija Drniković rođen je 1993. godine. Diplomirao je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno se bavi filmom od ranih dana studiranja na raznim produkcijskim funkcijama. Pohađao je niz filmskih radionica i usavršavanja: Ex Oriente, Midpoint, MAIA, Sarajevo Talents i dr. Dobitnik je dviju prvih nagrada za svoje poslovne planove i pitcheve za projekte u virtualnoj stvarnosti i videoigru od Razvojne agencije Zagreb i Poslovnog dnevnika. Radio je u Nukleus filmu kao producent junior i pisao priče za mobilne videoigre u Nanobitu. Vlasnik je obrta Mirage te blisko surađuje s produkcijskom tvrtkom Wolfgang & Dolly na nizu filmskih i transmedijskih projekata, kao i na kreiranju inovativnih i alternativnih modela poslovanja. Osmišljava i vodi filmske radionice za djecu u sklopu programa Ruksak pun kulture. Član je Hrvatske udruge producenata (HRUP-a).

Detaljnije informacije o odabranim polaznicima i programu možete pronaći na ovoj poveznici.

Producentima Tamari Babun i Matiji Drnikoviću upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr