RSS

Novosti

Untitled_20design_20(1)
12/09/2019

DKE – uredi MEDIA iz Berlin-Brandenburga (Njemačke), Češke, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske i Italije organiziraju jednodnevnu inovativnu radionicu MEDIATECH SPRINT!

Jednodnevna inovativna radionica MEDIATECH SPRINT namijenjena je za sudjelovanje triju-četiriju tvrtki/organizacija iz područja europske audiovizualne industrije koje, u suradnji s 20-ak kreativnih interdisciplinarnih stvaralaca, razvijaju rješenja za neke od svojih poslovnih izazova.

Ankica_20juric_cc_81_20tilic_cc_81_20
01/09/2019

Kreativna ambasadorica mjeseca – Ankica Jurić Tilić

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu rujnu, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi producentica Ankica Jurić Tilić!

V
01/09/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Udrugom mladih V.U.K. organizira radionicu na temu razvoja publike za varaždinske kulturne organizacije !

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Udrugom mladih V.U.K. (Varaždinski underground klub) organizira radionicu na temu razvoja publike namijenjenu kulturnim organizacijama koje djeluju na području grada Varaždina.

Film_20talks_20-_20manaki_20brothers_202
01/09/2019

Deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Hamburga, Hrvatske i Sjeverne Makedonije surađuju u okviru 40. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Manaki Brothers!

U okviru 40. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Manaki Brothers, koji se ove godine održava od 14. do 21. rujna u Bitoli, Sjevernoj Makedoniji, deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Hamburga, Hrvatske i Sjeverne Makedonije organiziraju panel-raspravu pod naslovom Filmski razgovoriuspjeh: odskočna daska ili zamka?!

Europska_20komisija
01/09/2019

Europska komisija objavila program rada Programa Kreativna Europa za 2020.

Europska komisija objavila je program rada Programa Kreativna Europa za sljedeću godinu.

Kinorama_20slate_203
26/08/2019

Potprogram MEDIA treći put dodjeljuje Kinorami sredstva za razvoj skupnih projekata u iznosu od 88.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate koji se odnose na potporu namijenjenu razvoju skupnih projekata. Naime, iako se radi o kompleksnim uvjetima što ih zahtijeva ispunjavanje prijave za sredstva izdvojena za razvoj skupnih projekata, Hrvatska se, s još 21 zemljom, našla na listi što je čini 71 odobreni skupni projekt.

Gamechuck
26/08/2019

Potprogram MEDIA podupire prvu hrvatsku videoigru Trip the Ark Fantastic studija za razvoj videoigara Gamechuck s iznosom od 149.400 eura!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Trip the Ark Fantastic  prva hrvatska videoigra koju je Potprogram MEDIA podržao s iznosom od 149.400 eura.

Europska_20komisija
18/08/2019

Europska komisija objavila izvješće o Programu Kreativna Europa za 2018. godinu

Europska komisija objavila je izvješće o Programu Kreativna Europa za prethodnu godinu. Izvješće ističe rezultate Programa za 2018. godinu kao i napredak što proizlazi iz ostvarenih ciljeva, a kojim se štiti i osnažuje kulturna raznolikost te konkurentnost kulturnih i kreativnih sektora.

Europska_20komisija
18/08/2019

Europska komisija objavila upitnik o autorskim pravima!

Europska komisija objavila je upitnik vezan uz temu autorskih prava.

Ured_20media_20hrvatske_20c_26b
18/08/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar vezan uz poziv „Kina – inovativni centri“

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv „Kina – inovativni centri“. Događanje će se odvijati 17. rujna s početkom u 10:30 sati.

Logo-kidsregio
22/07/2019

Usvojena Weimarska deklaracija!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjelovao je u trećem izdanju foruma KIDS Regio čiji je rezultat bio usvajanje Weimarske deklaracije. Forum se održavao u Weimaru, u Njemačkoj, 27. i 28. lipnja o. g. pod naslovom Povezivanje točkica – prema vitalnoj europskoj kulturi filma za djecu.

Europska_20komisija
05/07/2019

Europska komisija objavila je poziv „Kina – inovativni centri za lokalne zajednice“!

Europska komisija objavila je poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju, s posebnim naglaskom na područjima koja su infrastrukturno deficitarna u pogledu razvoja kinoprikazivačkog i kulturnog sadržaja. Sredstva predodređena za ovaj poziv iznose ukupno dva milijuna eura.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr