RSS

Novosti

Anitajuka
29/04/2019

Producentica Anita Juka odabrana za sudjelovanje na plaftformi Producers on the Move u Cannesu

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatsku producenticu Anitu Juka za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije. Platforma se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Juka je jedna od 20 odabranih sudionika.

Dra_c5_a1ko_20ivezi_c4_87_20_5b570x380_5d
19/04/2019

Redatelj Draško Ivezić polaznik je radionice prestižne škole animacije La Poudrière

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će hrvatski redatelj animiranih filmova Draško Ivezić sudjelovati na radionici „Animation TV series concept & scriptwriting“ u okviru škole animacije La Poudrière.

Webp
05/04/2019

Objavljena tržišna analiza kulturnog i kreativnog sektora

Europski investicijski fond proveo je tržišnu analizu kulturnog i kreativnog sektora (KKS-a) s ciljem procjene ulaganja u kreativne i kulturne industrije. Objavljena publikacija "Market Analysis of the Cultural and Creative Sectors in Europe" sadrži statistike koje svjedoče o vitalnosti i gospodarskoj težini spomenutih industrija.

Kinedok
22/03/2019

Započinje nova sezona KineDoka!

U Zagrebu, Splitu, Brașovu i Ričici (Rumunjska), Pragu, Sofiji i Bratislavi, uz simultanu projekciju bugarskog filma "Svaki zid su vrata", autorice Elitze Gueorguieve, započinje jubilarna peta sezona KineDoka u sedam zemalja – Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Norveškoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Gif4
22/03/2019

Javno predavanje Mathiasa Noschisa (Alphapanda) o filmskom marketingu

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira radionicu s Mathiasom Noschisom, osnivačem Alphapande, marketinške agencije posvećene filmu, u okviru koje će se 4. travnja u 10 sati održati predavanje otvoreno za javnost.

Webp
04/03/2019

Mapiranje modela suradnje među filmskim festivalima

Objavljeno je izvješće Europske komisije o modelima suradnje filmskih festivala

Dida
01/03/2019

Panel-diskusija: "Koprodukcije ne padaju s Marsa" uoči premijere filma "Moj dida je pao s Marsa"

Dječji znanstvenofantastični film "Moj dida je pao s Marsa" redatelja Dražena Žarkovića i redateljice Marine Andree Škop u produkciji Studija dim bit će premijerno prikazan 18. ožujka u Zagrebu. Prigodom svečane premijere održat će se panel-diskusija na temu uspješne koprodukcije Norveške i Hrvatske.

Webp
01/03/2019

Otvorene prijave za radionicu razvoja marketinških strategija pod vodstvom Mathiasa Noschisa (Alphapanda), eminentnog stručnjaka za digitalni filmski marketing

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira dvodnevni program usavršavanja s Mathiasom Noschisom, osnivačem Alphapande, marketinške agencije posvećene filmu. Program će obuhvatiti predavanje, radionicu i individualne konzultacije.

Ambasadorice_20-_20sedmi_20kontinent
01/03/2019

Kreativne ambasadorice mjeseca – Ivana Jakobović Alpeza i Edita Bilaver iz Udruge "Djeca susreću umjetnost"

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu ožujku, titulu kreativnih ambasadorica Potprograma MEDIA nose voditeljice udruge Djeca susreću umjetnost – Edita Bilaver, predsjednica Udruge, i Ivana Jakobović Alpeza, voditeljica programa Udruge.

Sofia_20meetings_202019
01/03/2019

Europske prijestolnice kulture: Plovdiv (2019.) i Rijeka (2020.) – naše filmske poveznice!

Deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Bugarske i Hrvatske ponovno surađuju i organiziraju događanje unutar 16. izdanja koprodukcijskog sajma Sofia Meetings, koji se održava tijekom 23. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. 

Webp
01/03/2019

Island i Hrvatska – naše filmske uspješnice!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Uredom MEDIA Islanda, Islandskim filmskim centrom i filmskim festivalom Stockfish u Reykjaviku organizira događanje na temu hrvatskih i islandskih uspješnica, koje će se održati 6. ožujka o. g. za vrijeme trajanja festivala.

Dt_torino
28/02/2019

Dugometražni projekt "Nosorog" redateljice Dubravke Turić na radionici Torino Film Lab 2019.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice Torino Film Lab – Script Lab 2019. sudjelovati redateljica Dubravka Turić s projektom dugometražnog filma "Nosorog"Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr