RSS

Novosti

Europska_20komisija
05/07/2019

Europska komisija objavila je poziv „Kina – inovativni centri za lokalne zajednice“!

Europska komisija objavila je poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju, s posebnim naglaskom na područjima koja su infrastrukturno deficitarna u pogledu razvoja kinoprikazivačkog i kulturnog sadržaja. Sredstva predodređena za ovaj poziv iznose ukupno dva milijuna eura.

Armenija
04/07/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje na sinergijskom događanju potprograma Kultura i MEDIA u okviru Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu, u Armeniji!

Tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Erevanu Golden Apricot deskovi Kreativne Europe organizirat će „Dan Kreativne Europe“ – sinergijsko događanje potprograma Kultura i MEDIA.

Motovun
03/07/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Motovun Film Festival ponovno surađuju u okviru panel-diskusije „Važnost kratkog filma: razvoj talenata za publiku sutrašnjice“!

Na inicijativu DKE – Ureda MEDIA Hrvatske te u suradnji s DKE – uredima MEDIA iz Austrije, Danske i Njemačke (Ured iz Hamburga), tijekom Motovun Film Festivala održat će se panel-diskusija pod naslovom „Važnost kratkog filma: razvoj talenata za publiku sutrašnjice“.

Webp
01/07/2019

Kreativni ambasador mjeseca – Igor Mirković, umjetnički direktor Motovun Film Festivala

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu srpnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Igor Mirković, umjetnički direktor Motovun Film Festivala.

Antitalent
19/06/2019

Potprogram MEDIA podupire projekt igranog filma „Črna mati zemla“ produkcijske kuće Antitalent iznosom od 50.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 22/2018).

Fmfs
19/06/2019

Projekt „Katran“ redatelja Marka Jukića nagrađen je kao najbolji projekt radionice pitchinga u okviru Festivala mediteranskog filma Split!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je po završetku dvodnevne radionice te na temelju pitching foruma žiri odlučio dodijeliti financijsku nagradu kratkom igranom filmu „Katran“ redatelja Marka Jukića.

Webp
14/06/2019

Deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Danske, Hrvatske, Luksemburga i Njemačke surađuju u okviru 3. izdanja foruma KIDS Regio!

Na ovogodišnjem forumu KIDS Regio sudjelovat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, koja će zajedno s kolegicama iz Danske, Hrvatske, Luksemburga i Njemačke (Ured iz Berlina) podržati među inima i predstavljanje uspješnog hrvatskog filmskog primjera „Moj dida je pao s Marsa“.

Webp
03/06/2019

Rezultati poziva za radionicu pitchinga u okviru 12. Festivala mediteranskog filma Split

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje imena polaznika radionice pripreme i prezentacije filmskoga projekta za međunarodno tržište u okviru 12. izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Goldenapricot
30/05/2019

FILM SHUKA ‒ prvo izdanje filmsko-televizijskog sajma u okviru 16. Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu

U razdoblju od 10. do 12. srpnja o. g. kao segment 16. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu, Armeniji, održava se prvo izdanje filmsko-televizijskog sajma FILM SHUKA u suradnji sa sajmom World Content iz Moskve, Rusije.

Eff
30/05/2019

Dva izdanja Europskog filmskog foruma na festivalima u Transilvaniji i Annecyju

Europski filmski forum u organizaciji Potprograma MEDIA održat će se 7. lipnja 2019. za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Transilvaniji i 13. lipnja 2019. u okviru Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju.

Animafest_20-_20ambasadorica
29/05/2019

Kreativna ambasadorica mjeseca – Matea Milić, producentica Animafesta Zagreb

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu lipnju, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi producentica Animafesta Zagreb Matea Milić.

Anima_20master
29/05/2019

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske surađuje s Animafestom Zagreb!

Animafest Zagreb u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Hrvatske organizira dva predavanja – francuskog redatelja Borisa Labbéa i latvijskog autora Gintsa Zilbalodisa.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr