RSS

Novosti

Art_20kino
05/10/2018

Kreativna ambasadorica mjeseca – Slobodanka Mišković

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu listopadu, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi Slobodanka Mišković – ravnateljica Javne ustanove Art-kino.

Zagrebdoxpro
25/09/2018

ZagrebDox PRO i ove se godine nalazi na listi odobrenih programa kontinuiranog usavršavanja koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da se u okviru poziva za prijavu programa kontinuiranog usavršavanja (09/2018) ZagrebDox PRO našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 38.500 eura!

Pari_20pikule_204
25/09/2018

Pari Pikule s projektom #EuropeanFilmChallenge ponovno osigurali potporu Potprograma MEDIA!

Interaktivni projekt namijenjen promidžbi europskog filma i razvoju publike #EuropeanFilmChallenge drugi je put dobio potporu Potprograma MEDIA u kategoriji poziva koji se odnosi na promidžbu europskih djela putem interneta, ove godine u ukupnoj vrijednosti od 148.836,00 eura.

Maxima_slate
05/09/2018

MEDIA sufinancira razvoj skupnih projekata producentske tvrtke Maxima film sredstvima u iznosu od 93.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate koji se odnose na potporu namijenjenu razvoju skupnih projekata

Webp
03/09/2018

Potprogram MEDIA osmi put zaredom podupire Zagreb Film Festival iznosom od 41.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate drugoga roka poziva koji se odnosi na potporu festivalima.

Alenmunitic_ambasador
10/08/2018

Kreativni ambasador mjeseca – Alen Munitić

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu kolovozu, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Alen Munitić – direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran.

Ohrid2
18/07/2018

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Wolfgang & Dolly sudjeluju u događanju "Važnost regionalne suradnje i koprodukcija u kontekstu zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta"

Za vrijeme prvoga izdanja Beach Film Festivala u Ohridu, Makedoniji, DKE – uredi MEDIA iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije sudjelovat će u događanju koje će u svome fokusu imati osnaživanje regionalne suradnje na temelju primjera uspješne prakse ostvarenih uz financijsku potporu Potprograma MEDIA.

Output_ozflj1
07/06/2018

Kinorami ponovno sredstva Potprograma MEDIA u iznosu od 50.000 eura za TV seriju Područje bez signala!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvoga roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnoga projekta.

Output_gcuwiu
07/05/2018

Potprogram MEDIA i Europski filmski forum i ove godine u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA i Europski filmski forum u okviru 71. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu.

Webp
04/05/2018

Ena Hustnjak iz Hrvatske ide u Cannes!

Drugo izdanje nagradne igre #euFilmContest ponovno je privuklo brojne filmofile diljem Europe, uključujući one iz Hrvatske. Nagradna igra organizirana je u suradnji s Europskom komisijom kako bi se promovirala jedinstvena raznolikost europskoga filma i TV serija među širom publikom.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr