RSS

Novosti

Slate_20funding
03/08/2020

Producentske tvrtke 4film te Propeler Film i Wolfgang & Dolly zajedničkom prijavom osigurale sredstva Potprograma MEDIA za razvoj skupnih projekata u ukupnom iznosu od 301.254 eura!

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) na temelju poziva namijenjenog razvoju skupnih projekata 18/2019 ukupnim iznosom od 301.254 eura poduprla je zajedno prijavljene projekte producentskih tvrtka 4Film te Propeler Film i Wolfgang & Dolly.

Videogames
03/08/2020

Potprogram MEDIA podupire čak tri hrvatske videoigre s ukupnim iznosom od 359.809 eura!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Potprogram MEDIA odobrio potporu trima hrvatskim videoigrama – Starless, Starpoint Gemini 3: Echoes i Ghost Painter – u ukupnom iznosu od 359.809 eura!

Webp
30/07/2020

Projekt „Bura“ redateljice Lucije Bosančić nagrađen je kao najbolji projekt radionice, a tromjesečno mentorstvo dodijeljeno je Marineli Brala

DKE– Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je projekt „Bura“ redateljice Lucije Bosančić nagrađen kao najbolji projekt radionice pripreme i prezentacije filmskog projekta za međunarodno tržište u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, a tromjesečno mentorstvo dodijeljeno je Marineli Brala​.

Webp
29/07/2020

Europska komisija produžila je rok prijava do 21. kolovoza za poziv „Kina kao inovativni centri za lokalne zajednice“!

Europska komisija produžila je rok prijava do 21. kolovoza o.g. za drugi po redu poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju.

Webp
29/07/2020

CPH:DOX otvoren za prijave

Međunarodni festival dokumentarnog filma CPH:DOX, koji će se održavati 17. – 28. ožujka 2021. u Kopenhagenu, poziva sve zainteresirane da prijave svoje filmove za sudjelovanje u sklopu festivalskog programa.

Webp
23/07/2020

Odabrani polaznici radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?“

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje polaznike radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?“, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Webp
21/07/2020

Sudjelovanje Tamare Babun i Matije Drnikovića u okviru programa usavršavanja Screen Leaders

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da su Tamara Babun i Matija Drniković (Wolfgang & Dolly), odabrani za sudjelovanje u programu usavršavanja Screen Leaders, osmišljenom za vodeće stručnjake i djelatnike u filmskoj industriji, televiziji, animaciji, videoigrama, postprodukciji, VFX-u, prodaji, distribuciji i kinoprikazivaštvu s ciljem strateškog razvoja njihovih tvrtki.

Webp
16/07/2020

Projekt Karle Lulić 'Ogledalo za slavuja' na MFI Script 2 Film – radionici Mediteranskog filmskog instituta za razvoj scenarija

Ogledalo za slavuja redateljice i scenaristice Karle Lulić jedan je od 27 dugometražnih igranih projekata odabranih za sudjelovanje na MFI Script 2 Film – radionici Mediteranskog filmskog instituta za razvoj scenarija, koja se održava u četiri intenzivne sesije – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku.

Webp
11/07/2020

Games London: Summer Business Hub 2020.

Games London: Summer Business Hub je online događanje namijenjeno razvijačima videoigara koje će se održavati 15. i 16. srpnja 2020. Cilj je programa povezivanje razvijača videoigara sa studijima, financijerima i potencijalnim partnerima putem video i govornih poziva. 

Webp
08/07/2020

Omogućeno gledanje EAVE-ovih online diskusija

U cilju transparentnijeg predstavljanja svog djelokruga i programa EAVE omogućuje gledanje online diskusija s renomiranim stručnjacima filmske industrije koji raspravljaju o bitnim temama iz područja marketinga i produkcije.

Webp
07/07/2020

63. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu

Ovogodišnje 63. hibridno izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu, koje će se kao kombinacija internetskog i klasičnog prikazivanja filmova održavati od 26. listopada do 1. studenog 2020., poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u sklopu programa interaktivnih izložbi te koprodukcijskog sajma. Za festivalski će program biti odabrano čak 120 filmova!

Webp
06/07/2020

Kreativni MEDIA info dan: MEDIA – izazovi novog vremena u okviru 17. digitalnog izdanja sajma Sofia Meetings

Na temelju suradnje deskova Kreativne Europe – ureda MEDIA iz Belgije, Bugarske i Hrvatske organizirano je događanje unutar 17. digitalnog izdanja koprodukcijskog sajma Sofia Meetings, koji se održao od 3. do 8. srpnja 2020. godine.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr