RSS

Novosti

Webp
17/04/2020

Kreativni ambasador mjeseca – Seid Serdarević, suosnivač i glavni urednik nakladničke kuće Fraktura

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu travnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma Kultura nosi Seid Serdarević, suosnivač i glavni urednik nakladničke kuće Fraktura.

Cartoon
17/04/2020

Cartoon Forum 2020. za animirane TV projekte

Cartoon Forum jedinstveno je događanje namijenjeno prezentaciji animiranih TV projekata u razvoju čije će se ovogodišnje izdanje održavati od 14. do 17. rujna u Toulouseu (Francuska). 

Dizajn_20bez_20naslova-5
16/04/2020

Pitanja i odgovori koji se odnose na aktivnosti Programa Kreativna Europa u kontekstu pandemije virusa COVID-19

Europska komisija objavila je dokument za korisnike potpore Programa Kreativna Europa u kojem na jednom mjestu iznosi mogućnosti provedbe aktivnosti koje su zahvaćene pandemijom virusa COVID-19.

Output_2egzph
10/04/2020

Ministarstva kulture država članica EU o posljedicama pandemijske krize na kulturni i kreativni sektor

Održana je neformalna videokonferencija ministarstava kulture država članica Unije na kojoj se raspravljalo o pogođenosti europskog kulturnog i kreativnog sektora posljedicama izbijanja i širenja pandemije koronavirusa te je predstavljen paket konkretnih mjera čiji je cilj smanjenje negativnog učinka krize na kulturni i kreativni sektor.

Dizajn_20bez_20naslova
10/04/2020

Pokrenuta internetska platforma posvećena kinu Europa

Na 95. rođendan kultnog zagrebačkog Kina Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival pokrenula je internetsku videoteku filmova koji su bili dijelom njegova redovitog repertoara.

Dizajn_20bez_20naslova-7
06/04/2020

Podijelite svoju umjetnost od kuće!

Europska komisija poziva sve korisnike potpore Programa Kreativna Europa da izlože svoja umjetnička djela internetski koristeći ključnu riječ #CreativeEurope
AtHome.

Dizajn_20bez_20naslova-11
03/04/2020

U tijeku je četvrto izdanje nagradne igre #euFilmContest!

Nagradna igra organizirana je u suradnji s Europskom komisijom kako bi se promovirala raznolikost europskog filma i TV serija među širom publikom. Pobjednici ovog kruga osvojit će odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu.

-_20promidz_cc_8cba_20eu_20djela_20putem_20interneta_20-
02/04/2020

Produženi rokovi za prijavu na pozive EACEA-e!

Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) donijele su odluku o produženju rokova za prijavu na temelju poziva Promidžba europskih djela putem interneta i Potpora filmskim festivalima i mrežama festivala.

Dizajn_20bez_20naslova-6
30/03/2020

Série Series ‒ poziv za prijavu projekata

Europski sajam televizijskih serija Série Series ove će se godine održavati od 30. lipnja do 2. srpnja. Osnovni su mu ciljevi osmišljavanje mjesta predstavljanja pilot-projekata serijskog karaktera u Europi, pridonošenje razvoju projekata europskih serija te naglašenije eksponiranje tih istih projekata u procesu traženja financijskih partnera.

Dizajn_20bez_20naslova-5
30/03/2020

Posljedice koronavirusa na provedbu Potprograma MEDIA!

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) donosi nove obavijesti za korisnike potpore Potprograma MEDIA čije su aktivnosti onemogućene zbog širenja virusa COVID-19.

Webinar__20digitalno_20povezivanje_20_web_facebook_20objava
26/03/2020

Webinar "Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja" u organizaciji DKE - Ureda MEDIA Hrvatske!

U organizaciji DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja. Događanje će se odvijati 14. travnja s početkom u 10:30 sati.

Dizajn_20bez_20naslova-4
24/03/2020

Uspješno završeno ovogodišnje online izdanje programa ZagrebDox Pro

Sretni smo što smo bili dijelom ove nevjerojatne priče ZagrebDox Proa u njegovom iznimno uspješnom online izdanju!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr