RSS

Novosti

Springboard_20oba_20webinara
17/09/2020

Najava događanja „Springboard MEDIA Training Opportunities“ u organizaciji DKE – Ureda MEDIA Münchena!

DKE – Ured MEDIA Münchena organizira dva informativna webinara pod okriljem događanja „Springboard MEDIA Training Opportunities“, a koji će se održavati 25. i 29. rujna o.g. Webinari će svima zainteresiranima pružiti uvid u programe usavršavanja 3D Character Animation i Documentary Campus Masterschool, također potpomognute Potprogramom MEDIA.

Hr-irska_20grupa
15/09/2020

Odabrani hrvatski i irski producenti u okviru posebnog programa radionice EAVE!

DKE - Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje kako je u okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka odabrano 5 hrvatskih i 5 irskih producenata koji će sudjelovati u drugoj i trećoj sesiji programa usavršavanja EAVE za producente 2020.

Webp
08/09/2020

Berlinale Co-Production Market 2021.

Berlinale Co-Production Market petodnevno je događanje koje okuplja otprilike 600 međunarodnih producenata, prodajnih agenata, distributera, kao i predstavnika televizijskih kuća i filmskih centara/fondova koji su aktivni u međunarodnim koprodukcijama. Događanje će se održavati od 13. do 17. veljače 2021. godine u okviru berlinskog filmskog festivala.

Untitled_20design_20(4)
04/09/2020

Kreativni ambasador mjeseca – Leon Lučev

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. U mjesecu rujnu predstavljamo vam zajedničkog kreativnog ambasadora ureda MEDIA i ureda Kultura – Leona Lučeva.

Glumac_20ima_20vremena
26/08/2020

Kreativna suradnja „Glumac ima vremena“ – radionica namijenjena dubljem razumijevanju filmske i kazališne scene, likova i komunikacije glumca i lika

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura, u okviru kreativne suradnje, s tutorom Leonom Lučevom organiziraju radionicu pod nazivom „Glumac ima vremena“.

Konferencija_20rijeka_20za_20face_20i_20site_20(1)
18/08/2020

Dvodnevna konferencija na temu „Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora“

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Javna ustanova Art-kino, u suradnji s inicijativom Kids Regio i DKE – uredima MEDIA, organiziraju dvodnevnu konferenciju na temu „Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora“, koja će se održavati u Rijeci, uz internetski prijenos, 17. i 18. rujna 2020.

Cinemart
17/08/2020

Međunarodni koprodukcijski sajam CineMart

Međunarodni koprodukcijski sajam CineMart, koji će se održavati od 27. do 30. siječnja 2021. u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, poziva sve zainteresirane da prijave svoje projekte dugometražnih igranih filmova.

Webp
17/08/2020

Carla 2020. – svjetska digitalna konferencija o raznovrsnosti i inkluziji u filmskoj i televizijskoj industriji

Konferencija Carla 2020. sazvala je međunarodni filmski ekosustav radi predočivanja holističkog presjeka strukturne nejednakosti, sustavne opresije i konstruktivne društvene promjene. Trodnevno internetsko događanje održavalo se od 21. do 23. kolovoza o. g.

Webp
16/08/2020

Koprodukcijski sajam Baltic Event

Baltic Event, koji će se održavati internetskim putem u okviru Industry@Tallinn & Baltic Eventa 23. – 27. studenog 2020., najveći je međunarodni sjevernoeuropski koprodukcijski sajam te mjesto susreta projekata dugometražnih igranih filmova koji su u potrazi za koproducentima, financijerima i prodajnim predstavnicima. 

Webp
10/08/2020

European Work in Progress (EWIP) otvoren za prijave!

European Work in Progress (EWIP), koji će se održavati 5. – 7. listopada 2020., poziva producente dugometražnih filmova u zadnjim stadijima produkcije ili u postprodukciji da prijave svoje projekte, a kako bi imali mogućnost predstavljanja međunarodnim stručnjacima iz područja prodaje, filmske distribucije, televizije i festivala.

Webp
10/08/2020

Nove mjere potpore za poslovanja tijekom COVID-19 pandemije unutar Jamstvenog fonda za kulturne i kreativne sektore !

Europska komisija i Europski investicijski fond objavili su nove mjere potpore za poslovanja tijekom COVID-19 pandemije unutar 251 milijuna eura vrijednog Jamstvenog fonda za kulturne i kreativne sektore.

Webp
05/08/2020

Kreativna ambasadorica mjeseca – Irena Kregar Šegota

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu kolovozu, titulu kreativne ambasadorice Potprograma Kultura nosi Irena Kregar Šegota.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr