RSS

Novosti

Barbara
08/12/2015

EURO CONNECTION 2016. – izabrana producentica Barbara Jukopila

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s posebnim zadovoljstvom objavljuje da je na temelju dugogodišnje suradnje s Međunarodnim festivalom kratkoga filma u Clermont-Ferrandu, unutar kojega će se odvijati europski koprodukcijski forum posvećen kratkomu filmu EURO CONNECTION 2016., odabran projekt Siguran let producentice Barbare Jukopila (producentska tvrtka U svom filmu d.o.o., u režiji Alda Tardozzija), i to u kategoriji Producenti u fokusu

1
02/12/2015

MASTERCLASS MARIANNE KAAT

Predavanje redateljice i sveučilišne profesorice Marianne Kaat o izgradnji lika i značenju rada s protagonistima u različitim fazama nastajanja dokumentarnoga filma.

Kreativna_europa_media
27/10/2015

Hrvatski korisnici ponovno uspješni u Potprogramu MEDIA – s iznosom od 161.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s velikim zadovoljstvom objavljuje rezultate drugoga roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata i festivale te kontinuirano usavršavanje. 

Kreativna_europa_media
19/10/2015

Promjena mjesta održavanja događanja „Game developeri i filmaši prvi put zajedno!“

S obzirom na veliku zainteresiranost za događanje „Game developeri i filmaši prvi put zajedno“, novo je mjesto održavanja Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 2), Nova Ves 17, Zagreb, s početkom u 9:30 sati.

Kino_europa
14/10/2015

Game developeri i filmaši prvi put zajedno!

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 22. listopada o. g. s početkom u 9:30 sati u dvorani Müller Kina Europa na prvome zajedničkom predstavljanju game developera i filmaša!

Flyer-a6_front_back_first_d
30/07/2015

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA i ove godine sudjeluje u događanju „Deskovi Kreativne Europe na putu“!

U okviru 21. Sarajevo Film Festivala deskovi Kreativne Europe iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hamburga, Hrvatske, Mađarske i Slovenije organiziraju drugo izdanje događanja pod nazivom „Deskovi Kreativne Europe na putu“. 

Kreativna_europa_media
16/07/2015

Kinorami ponovno sredstva za razvoj skupnih projekata, a hrvatskim festivalima i dalje potpora Potprograma MEDIA!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate koji se odnose na potporu namijenjenu razvoju skupnih projekata. Naime, iako se radi o kompleksnijim uvjetima što ih zahtijeva ispunjavanje prijave za sredstva izdvojena za razvoj skupnih projekata, Hrvatska se, s još 19 zemalja, našla na listi odobrenih projekata.

Martina_petrovi%c4%87_2
01/06/2015

Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA, brani i osnažuje poziciju zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta u Europskome parlamentu

„Ima li europski film budućnost, odnosno što sljedeće trebaju činiti domaće filmske produkcije koje dolaze iz zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta?“ tema je konferencije koja će se od 2. do 3. lipnja o. g. održavati u Europskome parlamentu u Bruxellesu.

Kreativna_europa_media
29/05/2015

Animirana TV serija Avanture Glorije Scott kao i igrani film Ustav Republike Hrvatske našli su se na listi projekata koje sufinancira Potprogram MEDIA!

Hrvatski korisnici na prvim rokovima natječaja Potprograma MEDIA (2014./2015.) ponovno su bili uspješni i to s ukupnim osiguranim iznosom od 129.200 eura

Ekipa_zvizdana_1
25/05/2015

Zvizdan osvojio nagradu žirija Un Certain Regard

Ovogodišnji Cannes dugo će se pamtiti – ne samo po ulasku hrvatskoga filma Zvizdan u natjecateljski program Un Certain Regard 68. izdanja međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu već i po dobitku prestižne nagrade žirija navedenoga natjecateljskog programa!

Kreativna_europa_media
21/04/2015

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA objavljuje imena polaznika radionice!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA objavljuje imena polaznika radionice Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište koja će se od 23. do 25. travnja održavati u okviru Dana hrvatskoga filma!

Dhf_plakat_verzija_2
24/03/2015

Otvorene prijave na RADIONICU PITCHINGA pod vodstvom poznate njemačke producentice Roshanak Behesht Nedjad

Želite li naučiti kako uspješno pripremiti vaš najnoviji projekt za pitching  koji će osvojiti domaću i stranu publiku? Na pravom ste mjestu!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr