RSS

Novosti

Dt_torino
28/02/2019

Dugometražni projekt "Nosorog" redateljice Dubravke Turić na radionici Torino Film Lab 2019.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice Torino Film Lab – Script Lab 2019. sudjelovati redateljica Dubravka Turić s projektom dugometražnog filma "Nosorog"

Zagrebdox_20pro_20-_20predavanje
19/02/2019

"Kako i zašto se prijaviti na pozive Potprograma MEDIA?" naziv je radionice koju će održati voditeljica DKE – Ureda MEDIA u okviru ZagrebDox PRO-a!

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA, održat će radionicu u okviru programa usavršavanja ZagrebDox PRO s naglaskom na smjernicama poziva Potprograma MEDIA.

Lim-polaznici
18/02/2019

Jasna Nanut i Karla Lulić dvije su hrvatske polaznice europske platforme za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom "Less is More"

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, a u njezinu trećem izdanju prvi će put sudjelovati i hrvatski polaznici.

European_20commission
18/02/2019

Jedinstveno digitalno tržište: pregovarači EU-a postigli napredak u modernizaciji propisa o autorskim pravima

Europski parlament, Vijeće EU-a i Komisija postigli su politički dogovor o prilagodbi propisa o autorskim pravima u digitalnom dobu u Europi. 

Konferencija_20o_20_c5_beenama
18/02/2019

Voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "Žene u filmskoj industriji"

Konferenciju organizira Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a cilj je potaknuti razgovor o ulozi i položaju žena u filmskoj industriji. 

Eff
25/01/2019

MEDIA i Europski filmski forum u sklopu Berlinalea

Kao i prethodnih godina, MEDIA organizira Europski filmski forum za vrijeme održavanja Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Ovogodišnja je tema "Podnaslovljivanje i sinkronizacija: korištenje tehnologije za jačanje mobilnosti europskog filma". Forum će se odvijati 11. veljače, od 14 do 17 sati.

Eufilmcontest
21/01/2019

Kreće treće izdanje nagradne igre #euFilmContest!

Nagradna igra organizirana je u suradnji s Europskom komisijom kako bi se promovirala raznolikost europskog filma i TV serija među širom publikom. Pobjednici ovog kruga osvojit će odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu.

Ured_20media_20hrvatske_20c_26b
08/01/2019

Hrvatski distributeri u okviru automatske potpore distribuciji osigurali 186.054 eura!

Posljednji objavljeni rezultati potpora za 2018. godinu odnose se na automatsku potporu distribuciji (ponovno ulaganje – moduli 2 i 3) a među potpomognutim distributerima nalaze se i četiri hrvatska kojima su dodijeljena sredstva u iznosu od 186.054 eura.

Kraj_202018
20/12/2018

Hrvatski korisnici Potprograma MEDIA uspješno zaključili 2018. godinu s ukupnom potporom od 552.176 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da su hrvatski korisnici i ove godine u okviru različitih poziva za predlaganje projekata dobili sredstva u iznosu od 552.176 eura i uspješno priveli kraju 2018. godinu.

Eave_20i_20hrvatska
20/12/2018

EAVE i Hrvatska: staro prijateljstvo, nove suradnje

Tamara Babun, Bojan Kanjera i Tibor Keser novi su polaznici prestižnog programa usavršavanja EAVE 2019., dok se hrvatska producentica Ankica Jurić Tilić prvi put pojavljuje u ulozi voditeljice grupe polaznika EAVE-a.

Mediastands
17/12/2018

Poziv za potporu namijenjenu sudjelovanju na europskim filmskim sajmovima

Potpora MEDIA Umbrella Stands omogućuje novim tvrtkama, kao i tvrtkama iz zemalja niskog i srednjeg produkcijskog kapaciteta, sudjelovanja na nekim od najvećih audiovizualnih sajmova.

Dubravka_20turi_c4_87_20midpoint
17/12/2018

Dugometražni projekt "Tragovi" redateljice Dubravke Turić i producentice Ire Cecić (Kinorama) na radionici MIDPOINT Feature Launch!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice MIDPOINT Feature Launch 2019. sudjelovati i hrvatski polaznici – redateljica Dubravka Turić i producentica Ira Cecić (Kinorama) s projektom dugometražnog filma Tragovi.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr