RSS

Novosti

Webp
23/11/2017

Portretist mrtvih autora i redatelja Matije Pisačića predložen za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2018.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je hrvatski kratki animirani film Portretist mrtvih  autora i redatelja Matije Pisačića na temelju prvoga evaluacijskog kruga predložen za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2018. 

2_20-_20kreativna_20europa
03/11/2017

Kako MI to možemo?

Naziv događanja: Kako MI to možemo?

Datum događanja: 15. studenoga 2017.

Vrijeme i mjesto događanja: od 9.30 do 16.30 sati, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj / Kuća Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, 10 000 Zagreb

Output_sapcce
25/10/2017

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, sudjeluje na Konferenciji o hrvatskoj filmskoj baštini predstavljanjem modela financiranja u Europi!

Konferencija o hrvatskoj filmskoj baštini okupit će čitav niz sugovornika iz različitih zemlja i područja koji će putem izlaganja, panela i diskusija nastojati pronaći odgovore na pitanja vezana uz zaštitu i očuvanje kako hrvatske tako i europske filmske baštine.

Webp
10/10/2017

Kristalni otmičari, Mladi Tesla i kradljivci ideja i Posljednja reprezentacija na listi odobrenih projekata Potprograma MEDIA ‒ osiguran ukupan iznos od 135.000 eura!

Hrvatski su korisnici u okviru drugoga roka poziva EACEA 20/2016, namijenjenoga razvoju pojedinačnoga projekta, ponovno bili uspješni: trima projektima dodijeljena je financijska potpora u ukupnome iznosu od 135.000 eura!

Webp
10/10/2017

Prezentacija/diskusija: Što podrazumijevaju izmjene poziva Potprograma MEDIA za hrvatske korisnike?

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske organizira događanje Što podrazumijevaju izmjene poziva Potprograma MEDIA za hrvatske korisnike?, koje će se održati 19. listopada o. g. U njegovu će fokusu biti pojašnjenje novosti u okviru poziva Potprograma MEDIA. 

Output_qbrsrc
29/09/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Interfilm u okviru prvoga izdanja Balkan Film Marketa!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Interfilm sudjeluju u okviru prvoga izdanja Balkan Film Marketa, koji se od 2. do 7. listopada o. g. održava u Tirani, u Albaniji.

Webp
21/09/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Zagreb Film Festival u okviru 65. izdanja San Sebastiana!

Osnaživanje suradnje između zemalja niskoga i visokoga produkcijskog kapaciteta, razmjena iskustava i rezultata Potprograma MEDIA razlozi su organiziranja događanja Pričajmo o sebi: Bugarska, Hrvatska, Portugal i Baskija (Let's talk about us: Bulgaria, Croatia, Portugal and the Basque Country), koje zajedno osmišljavaju i dogovaraju bugarski, portugalski i hrvatski deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA te Antena iz Baskije, u Španjolskoj, a koje se održava 23. rujna o. g. u okviru 65. izdanja San Sebastian Film Festivala.

Webp
15/09/2017

Zagreb Film Festival se i ove godine nalazi na listi odobrenih festivala koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA objavljuje da se u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala (16/2016, 27. 4.) Zagreb Film Festival našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 41.000 eura!

Output_oki8vn
13/09/2017

SEDMI KONTINENT U BOLNICAMA – ODOBRENA SREDSTVA POTPROGRAMA MEDIA!

Udruga Djeca susreću umjetnost pripremila je projekt pod nazivom Film u bolnici  i to u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom za djecu BUFF iz Švedske i kulturnom ustanovom JEF iz Belgije kao prijaviteljem projekta. Europski su partneri uključili djecu iz obližnjih bolnica u navedeni festival omogućivši im za vrijeme njegova održavanja projekcije u bolnicama s dodatnim aktivnostima.

Webp
10/07/2017

Galway Film Festival s Hrvatskom u fokusu!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Antenom Kreativne Europe – Uredom MEDIA iz Galwaya, u Irskoj, organizira događanje Hrvatska u fokusu, koje će se održati 14. srpnja o. g. u okviru 29. izdanja Galway Film Festivala i filmskoga sajma.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr