RSS

Novosti

Petrunija
04/11/2019

Art-kino Croatia iz Rijeke sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days u organizaciji Potprograma MEDIA i Europskoga parlamenta!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje da je Art-kino Croatia iz Rijeke jedino hrvatsko kino koje sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days, što ga zajedno organiziraju Potprogram MEDIA i Europski parlament 6. studenoga o. g., s prijenosom uživo (live streaming) iz Bruxellesa.

1001_20noc
04/11/2019

„1001 noć“ autorice i redateljice Ree Rajčić predložen za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2020.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je hrvatski kratki dokumentarni film „1001 noć“autorice i redateljice Ree Rajčić s priključenom producenticom Tinom Tišljar, na temelju prvog evaluacijskog kruga predložen za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2020.

Webinar_20festival
18/10/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar o pozivima za razvoj festivala!

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na pozive namijenjene prijavama festivala. Događanje će se odvijati 30. listopada s početkom u 10:30 sati.

Recircle
17/10/2019

Hrvatski projekt 'Mali Tko Tko' producentske kuće Recircle osvojio nagradu na sajmu MIPJunior!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja pobjednika pitch-dijela sajma MIPJunior – hrvatski projekt Mali Tko Tko producentske kuće Recircle. Riječ je o animiranoj TV seriji za djecu koju je prošle godine Potprogram MEDIA sufinancirao sredstvima u iznosu od 60.000 eura.

Mckenzie
16/10/2019

Predavanje Hayley McKenzie: Stvaranje izvanredne televizijske igrane serije

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Zagreb Film Festival pozivaju sve zainteresirane na predavanje renomirane stručnjakinje za razvoj scenarija Hayley McKenzie, što će se održati 11. studenog o. g. u Dokukinu KIC (Ulica Petra Preradovića 5, Zagreb) s početkom u 16:00 sati.

60
16/10/2019

Deskovi Kreativne Europe ‒ uredi MEDIA iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije surađuju unutar 60. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Solunu!

DKE ‒ Ured MEDIA Grčke i Grčki filmski centar u okviru 60. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Solunu organiziraju okrugli stol na temu budućih planova i programa rada Potprograma MEDIA za 2020. godinu

Webinar_20projekti
11/10/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar o pozivima za razvoj pojedinačnih i skupnih projekata!

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na pozive namijenjene prijavama pojedinačnih i skupnih projekata. Događanje će se odvijati 22. listopada s početkom u 10:30 sati.

Doclisboa
10/10/2019

Deskovi Kreativne Europe ‒ uredi MEDIA iz Danske, Hrvatske, Norveške, Njemačke i Portugala surađuju unutar 17. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa!

U okviru 17. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa, DKE uredi MEDIA iz Danske, Hrvatske, Norveške, Njemačke i Portugala organiziraju panel-raspravu pod naslovom Idemo u školu: kako dokumentarnim filmom doseći edukacijsko tržište?

Scriptangel
08/10/2019

Otvorene prijave za radionicu "Televizijsko pripovijedanje"

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu koja će se održavati od 10. do 12. studenog unutar ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel.

Zff_20vijest
26/09/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Potprogram MEDIA deveti put podržao Zagreb Film Festival!

U okviru drugog poziva namijenjenog sufinanciranju festivala (EACEA 32/2018) Zagreb Film Festival osigurao je potporu u iznosu od 35.000 eura i to kao jedan od 35 sufinanciranih europskih festivala između 78 prijavljenih projekata.

Zgdoxpro_20vijest
26/09/2019

ZagrebDox PRO ponovno na listi odobrenih programa kontinuiranog usavršavanja koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da se u okviru poziva za prijavu programa kontinuiranog usavršavanja (EACEA 46/2018) ZagrebDox PRO ponovno našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 38.500 eura!

Kinedok_20vijest
26/09/2019

Restart putem projekta KineDok osigurao partnerska sredstva Potprograma MEDIA u iznosu od 16.560 eura!

Udruga Restart osigurala je partnerska sredstva putem projekta KineDok! On se provodi u suradnji s češkim Institutom dokumentarnog filma kao prijaviteljem projekta, kojemu je Potprogram MEDIA dodijelio ukupna sredstva u iznosu od 182.781 eura.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr