RSS

Novosti

Eave
12/06/2012

EAVE U HRVATSKOJ!

Druga sesija producentske radionice EAVE 2012. održavat će se od 13. do 20. lipnja u Opatiji. Na radionici organiziranoj u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom i MEDIA deskom Hrvatske sudjelovat će 53 producenta iz 31 zemlje, a održat će se i Mini EAVE, poseban program u sklopu kojeg će 11 domaćih producenata predstaviti svoje projekte.

Osvrt_na_radionicu_1
12/06/2012

Osvrt na radionicu stop-animacije održanu 1. lipnja 2012. godine u okviru Animafesta Zagreb

Animirani film Oh Willy… redateljice Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa dominirao je obilježavanjem četrdesete obljetnice postojanja Animafesta Zagreb.

Moj_dida_je_vanzemaljac_power_to_the_pixel
17/05/2012

HRVATSKI REZULTATI – PROGRAM MEDIA!

Hrvatski korisnici europskih sredstava i ove godine bilježe uspješne rezultate!

Europe_loves_cinema
20/04/2012

Rezultati prvoga roka natječaja za potporu festivalima 29/2011

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu nedavno je objavila na svojim internetskim stranicama rezultate prvoga roka natječaja za potporu festivalima 29/2011, koji otkrivaju da hrvatski filmski festivali nastavljaju svoju prošlogodišnju uspješnost.

Osvrt_na_radionicu_s_miguelom_machalskim
20/04/2012

Osvrt na radionicu s Miguelom Machalskim

Radionica s renomiranim stručnjakom za pisanje scenarija održavala se od 2. do 6. travnja 2012. godine u prostorijama Delegacije Europske unije i MEDIA deska Hrvatske

Media_desk_hrvatska_logo
09/03/2012

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom - Miguelom Machalskim organizira radionicu o pisanju scenarija na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom za pisanje scenarija - gospodinom Miguelom Machalskim - organizira radionicu na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“ koja će se održati od 02. do 06. travnja 2012. godine.

Europe_loves_cinema
09/12/2011

USVOJEN PROGRAM KREATIVNA EUROPA ZA RAZDOBLJE OD 2014. DO 2020. GODINE!

Programi MEDIA, Kultura i Mundus u razdoblju od 2014. do 2020. godine povezat će se u program jedinstvenoga naziva Kreativna Europa.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr