RSS

Novosti

Euro_connection
07/12/2012

EURO CONNECTION 2013.

REZULTATI

Europe_loves_cinema
10/11/2012

Rezultati natječaja

Na natječaju za digitalizaciju kina 14/2012,  Art-kino Croatia iz Rijeke  osiguralo je potporu u iznosu od 20.000 eura.

Ace
06/10/2012

Hrvatski producent Siniša Juričić izabran za sudjelovanje u 22. izdanju ACE-a

MEDIA desk Hrvatske s velikim zadovoljstvom objavljuje da je za sudjelovanje u 22. izdanju ACE-a, jedne od najprestižnijih MEDIA radionica, izabran i hrvatski producent Siniša Juričić iz Nukleus filma d.o.o. Bit će mu pružena mogućnost da zajedno sa 16 producenata iz 22 europske zemlje razvija projekt Ljepši kraj redatelja Radivoja Andrića.

Moj_dida_je_vanzemaljac
06/10/2012

Moj dida je vanzemaljac nakon radionica Transmedia Next i Power to the Pixel uvršten i u program Prime 4Kids & Family!

Autorica Irena Krčelić s projektom Moj dida je vanzemaljac, producentske tvrtke Studio dim d.o.o.,  sudjeluje na još jednoj radionici – Prime 4Kids & Family.

Europe_loves_cinema
17/09/2012

Objavljeni rezultati

Objavljeni rezultati drugoga roka natječaja u kategoriji potpore razvoja pojedinačnoga projekta, festivala i kontinuiranoga usavršavanja!

Spirala_serija
08/09/2012

SPIRALA – PRVA EUROPSKA CROSSMEDIJSKA SERIJA

MEDIA desk Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje da je u devet zemalja započelo (simultano) emitiranje prve europske crossmedijske serije. Projekt Spirala za sada nudi pet epizoda, igru i platformu za kreativno i aktivno sudjelovanje.

Ji_hlava
06/07/2012

Vanja Jambrović sudjeluje u projektu Emerging Producers!

MEDIA desk Hrvatske objavljuje da će u programu Emerging Producers, što se dogovara i ostvaruje u suradnji s MEDIA deskovima iz Austrije, Cipra, Češke, Danske, Grčke, Litve, Mađarske, Norveške, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske te MEDIA Antennama iz Düsseldorfa, Katalonije i Torina, sudjelovati Vanja Jambrović.

Moj_dida_je_vanzemaljac_power_to_the_pixel
06/07/2012

Moj dida je vanzemaljac nakon programa Transmedia Next uvršten je i u Power to the Pixel!

Autorica Irena Krčelić i producentica Đina Jakir iz Studija dim d.o.o. na sedmodnevnoj radionici u Potsdamu od 1. do 7. srpnja razvijaju projekt Moj dida je vanzemaljac pod grupnim i individualnim mentorstvom svjetski priznatih stručnjaka na području cross- i transmedije.

Programm_nipkow
06/07/2012

Redatelju Daliboru Mataniću dodijeljena je tromjesečna stipendija Programa Nipkow

MEDIA desk Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je redatelju Daliboru Mataniću dodijeljena tromjesečna stipendija Programa Nipkow na drugom roku natječaja za razvijanje projekta Zvizdan.

Gangster_te_voli
12/06/2012

Hrvatski dokumentarni film Gangster te voli dobio potporu za televizijsko prikazivanje Programa MEDIA!

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu objavila je na svojim internetskim stranicama rezultate potpore televizijskomu prikazivanju na temelju natječaja 23/2011 (drugi rok) koji otkrivaju da je producentska tvrtka Subcultura Films iz Rumunjske za hrvatski dokumentarni film Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića uspjela steći sredstva u iznosu od 25.000 eura.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr