RSS

Novosti

Media_desk_hrvatska_logo
15/04/2011

Media desk Hrvatske organizira radionicu o pisanju scenarija na temu „Ravnoteža između kreativnosti i strategije u pisanju scenarija“

Media desk Hrvatske organizira radionicu o pisanju scenarija na temu „Ravnoteža između kreativnosti i strategije u pisanju scenarija“ koja će se 28. travnja (u poslijepodnevnim satima) i 29. travnja (u prijepodnevnim satima) održati na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

European_commission
11/03/2011

Izjava predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa u svezi s nastavkom djelovanja Programa MEDIA

"Postoje, naime, određena izvješća u kojima se navodi da je namjera Europske komisije umanjiti proračun Programa MEDIA, odnosno ukinuti ga, što je potpuno netočno"

Europe_loves_cinema
11/03/2011

Javna rasprava o budućnosti Programa MEDIA i MEDIA Mundusa

Javna rasprava o budućnosti Programa MEDIA i MEDIA Mundusa održat će se 18. ožujka 2011. godine u Bruxellesu.

Default_image_list
11/03/2011

Konferencija o budućim izazovima i financiranju Europske unije u pogledu filmskih i audiovizualnih škola i akademija

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) organizira konferenciju o budućim izazovima i financiranju Europske unije u pogledu filmskih i audiovizualnih škola i akademija, koja će se 21. i 22. ožujka 2011. godine održati u Bruxellesu (Albert Haal, 9 Avenue Eudore Pirmez, 1040 Bruxelles).

Plesni_centar_1
14/11/2010

Osvrt na provedeni Natječaj za kreativne filmaše, predavanje Novi digitalni svijet – pripremite se za budućnost u četiri sata i VIP susret za producente održane 18. i 19. listopada 2010. godine u okviru Zagreb Film Festivala

Organiziranjem predavanja troje stručnjaka Novi digitalni svijet – pripremite se za budućnost u četiri sata te VIP susretom za producente nastojalo se pridonijeti pronalaženju potencijalnih ciljanih skupina.

European_commission
02/10/2010

Europska komisija podržava digitalizaciju europskih kina

Europska komisija najavila je novu strategiju potpore digitalizaciji europskih kina u cilju porasta prikazivanja i većega, raznovrsnijeg izbora europskih filmova.

European_commission
02/10/2010

Budućnost Programa MEDIA

S obzirom da Program MEDIA 2007 završava 2013. godine, Europska komisija provodi javnu anketu o njegovoj budućnosti.

Zff
02/10/2010

Najava predavanja na temu Novi digitalni svijet – pripremite se za budućnost u četiri sata i Vip susreta za producente u okviru Zagreb Film Festivala

Želimo vas obavijestiti da je Natječaj za kreativne filmaše završen te da će svi kandidati na vrijeme biti obaviješteni o rezultatima.

Zagrebdox2010
20/09/2010

Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura

Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura, čime je postao četvrti po redu hrvatski festival koji je primio potporu toga Programa.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr