RSS

Novosti

Webp
14/06/2019

Deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Danske, Hrvatske, Luksemburga i Njemačke surađuju u okviru 3. izdanja foruma KIDS Regio!

Na ovogodišnjem forumu KIDS Regio sudjelovat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, koja će zajedno s kolegicama iz Danske, Hrvatske, Luksemburga i Njemačke (Ured iz Berlina) podržati među inima i predstavljanje uspješnog hrvatskog filmskog primjera „Moj dida je pao s Marsa“.

Webp
03/06/2019

Rezultati poziva za radionicu pitchinga u okviru 12. Festivala mediteranskog filma Split

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje imena polaznika radionice pripreme i prezentacije filmskoga projekta za međunarodno tržište u okviru 12. izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Goldenapricot
30/05/2019

FILM SHUKA ‒ prvo izdanje filmsko-televizijskog sajma u okviru 16. Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu

U razdoblju od 10. do 12. srpnja o. g. kao segment 16. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu, Armeniji, održava se prvo izdanje filmsko-televizijskog sajma FILM SHUKA u suradnji sa sajmom World Content iz Moskve, Rusije.

Eff
30/05/2019

Dva izdanja Europskog filmskog foruma na festivalima u Transilvaniji i Annecyju

Europski filmski forum u organizaciji Potprograma MEDIA održat će se 7. lipnja 2019. za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Transilvaniji i 13. lipnja 2019. u okviru Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju.

Animafest_20-_20ambasadorica
29/05/2019

Kreativna ambasadorica mjeseca – Matea Milić, producentica Animafesta Zagreb

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu lipnju, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi producentica Animafesta Zagreb Matea Milić.

Anima_20master
29/05/2019

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske surađuje s Animafestom Zagreb!

Animafest Zagreb u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Hrvatske organizira dva predavanja – francuskog redatelja Borisa Labbéa i latvijskog autora Gintsa Zilbalodisa.

Kreativna_europa_media
23/05/2019

Hrvatski distributeri unutar automatske potpore distribuciji osigurali 158.699 eura potencijalnih sredstava!

Rezultati prve faze – prikupljanje potencijalnih sredstava – automatske potpore distribuciji u 2019. godini donijeli su 158.699 eura potpore za sedam hrvatskih distributera.

Webp
15/05/2019

Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište? – radionica pitchinga na Festivalu mediteranskog filma u Splitu 2019.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split drugi put organizira radionicu pod nazivom Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Webp
14/05/2019

Potprogram MEDIA sufinancira još jedan hrvatski skupni projekt za 2018. godinu!

Unutar poziva za potporu razvoju skupnih projekata 2018. godine (EACEA/23/2017), a nakon ponovnog razmatranja prijave projekta, produkcijskoj kući Jaako dobra produkcija j.d.o.o. odobrena je potpora u iznosu od 130.000 eura!

Eff2019
10/05/2019

MEDIA i Europski filmski forum u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA i Europski filmski forum tijekom 72. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu.

Eu_20flag-crea_20eu_20hr_20_e2_80_93_20kopija
10/05/2019

Objavljen novi poziv Međusektorskog potprograma Kreativne Europe – Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja

Međusektorski potprogram Kreativne Europe objavio je prvi poziv za potporu digitalnom povezivanju kultura i audiovizualnih sadržaja (EACEA/06/2019), koji je namijenjen projektima na prijelazu između kulturnog i kreativnog sektora (uključujući audiovizualne industrije) s naglaskom na inovativnim tehnologijama.

Animafest2019
06/05/2019

Animafest Zagreb i MEDIA – desetljeće potpore!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Potprogram MEDIA deseti put podržao Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr