RSS

Novosti

Kreativna_europa_media
29/10/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate drugoga roka poziva!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom objavljuje rezultate drugoga roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata, festivale, selektivnu distribuciju te rezultate poziva za kontinuirano usavršavanje. Navedeni pozivi provode se pod ingerencijom Programa Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.

Kreativna_europa_media
03/10/2014

Radionica „Raščišćavanje prava za film i televiziju“

Desk Kreativne Europe – URED MEDIA u suradnji s Erich Pommer Institutom iz Berlina i Društvom filmskih redatelja organizira radionicu na temu „Raščišćavanje prava za film i televiziju“ što će se održati u okviru 12. izdanja Zagreb Film Festivala!

Kreativna_europa_media
03/10/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA najavljuje izmjene u objavama, rokovima i rezultatima poziva!

DKE – Ured MEDIA najavljuje da će se Potprogram MEDIA – Program Kreativna Europa izdvojiti iz Opće uprave za obrazovanje i kulturu!

European_commission
01/08/2014

Osnaživanje europske integracije kulturom − potpora novim načinima prijevoda odabranih TV programa diljem Europe

Cilj je ovoga natječaja podupiranje inovativnih strategija za omogućivanje verzija prijevoda europskih kulturnih programa radi olakšane prekogranične online diseminacije kulturnoga sadržaja. 

Rok za prijavu: 24. rujna 2014. ( do 12 sati)

Kreativna_europa_media
01/08/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sudjeluje u događanju „Deskovi Kreativne Europe na putu“!

U okviru jubilarnoga 20. Sarajevo Film Festivala deskovi Kreativne Europe iz Austrije, Bugarske, Hamburga, Hrvatske, Mađarske i Slovenije organiziraju događanje pod nazivom „Deskovi Kreativne Europe na putu“. 

Kreativna_europa_media
01/08/2014

Hrvatski korisnici uspješno nastavili tradiciju stjecanja sredstava EU!

Desk Kreativne Europe − Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje prve rezultate natječaja Potprograma MEDIA u okviru Programa Kreativna Europa. Sudjelujući i u novome Programu Kreativna Europa – Potprogramu MEDIA, hrvatski su korisnici uspješno nastavili tradiciju stjecanja financijskih potpora. Naime, na prvim rokovima natječaja za festivale, razvoj pojedinačnih projekata i selektivnu distribuciju osiguran je ukupan iznos od 198.200 eura.

European_commission
02/06/2014

Objavljen natječaj – online distribucija!

Rok za prijavu:
11. srpnja 2014.
(do podneva!) 

Fmfs_znak_logotip2014-01
02/06/2014

DKE - Ured MEDIA u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split organizira kreativni Info dan!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split organizira kreativni Infodan čiji je cilj ponajprije isticanje izmijenjenih odrednica poziva za predlaganje projekata, kao i najbitnijih stavki i kategorija prilikom ispunjavanja prijavnica. Dodatan naglasak bit će stavljen i na kriterije ocjenjivanja te evaluacijske vodiče.

Adam
02/06/2014

Predavanje i radionica Adama Wrighta u okviru Animafesta Zagreb 2014.!

Animafest Zagreb u suradnji s Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA organizira predavanje Adama Wrighta - Animatronics te radionicu Animatronike!

Noir_festival
14/04/2014

RADIONICA – GAME NOIR - POZIV ZA PRIJAVU!

Ako si ljubitelj film noira i/ili videoigara, onda je radionica Game Noir za tebe!

Serie_series
14/04/2014

FESTIVAL SÉRIE SERIES pokreće prvi europski market za pilote televzijskih serija

Sajam pod nazivom Serijski pilot-projekti (Pilots in series) održavat će se od 2. do 4. srpnja 2014. u Fontainebleauu (u blizini Pariza), tijekom trećeg izdanja festivala Série Series, prvog europskog događanja namijenjenog isključivo televizijskim serijama, tj. onima koji ih stvaraju.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr