RSS

Novosti

Mdh_2008
19/12/2008

Pokrenuta internetska stranica www.mediadesk.hr

Nove stranice napravljene su da Vam olakšaju informiranje o programu MEDIA, ciljevima, sustavima financiranja, prijavnicama, smjernicama te radu MEDIA deska Hrvatske.

Predstavljanje_programa_media_21_10_08_sl1
21/10/2008

Predstavljanje programa MEDIA na Zagreb Film Festivalu, 21. listopada 2008. godine

Cilj ovoga predstavljanja bilo je približiti program MEDIA hrvatskim filmskim stručnjacima pojašnjavajući ciljeve, sustave financiranja, prijavnice, smjernice te ulogu MEDIA deska.

Default_image_list
29/04/2008

Više sredstava za financiranje audiovizualnih djelatnosti

Dana 29. travnja 2008. godine, ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić izvijestio je novinare na konferenciji o potvrđivanju Memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Hrvatske u programu Zajednice MEDIA 2007 (2007. – 2013.)

Default_image_list
17/03/2008

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Europske zajednice i Vlade Republike Hrvatske

Dana, 17. ožujka 2008. godine potpisan je u Bruxellesu Memorandum o razumijevanju između Europske zajednice i Republike Hrvatske o sudjelovanju Hrvatske u programu MEDIA 2007
(2007. – 2013.).Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr