RSS

Novosti

European_commission
01/08/2014

Osnaživanje europske integracije kulturom − potpora novim načinima prijevoda odabranih TV programa diljem Europe

Cilj je ovoga natječaja podupiranje inovativnih strategija za omogućivanje verzija prijevoda europskih kulturnih programa radi olakšane prekogranične online diseminacije kulturnoga sadržaja. 

Rok za prijavu: 24. rujna 2014. ( do 12 sati)

Kreativna_europa_media
01/08/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sudjeluje u događanju „Deskovi Kreativne Europe na putu“!

U okviru jubilarnoga 20. Sarajevo Film Festivala deskovi Kreativne Europe iz Austrije, Bugarske, Hamburga, Hrvatske, Mađarske i Slovenije organiziraju događanje pod nazivom „Deskovi Kreativne Europe na putu“. 

Kreativna_europa_media
01/08/2014

Hrvatski korisnici uspješno nastavili tradiciju stjecanja sredstava EU!

Desk Kreativne Europe − Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje prve rezultate natječaja Potprograma MEDIA u okviru Programa Kreativna Europa. Sudjelujući i u novome Programu Kreativna Europa – Potprogramu MEDIA, hrvatski su korisnici uspješno nastavili tradiciju stjecanja financijskih potpora. Naime, na prvim rokovima natječaja za festivale, razvoj pojedinačnih projekata i selektivnu distribuciju osiguran je ukupan iznos od 198.200 eura.

European_commission
02/06/2014

Objavljen natječaj – online distribucija!

Rok za prijavu:
11. srpnja 2014.
(do podneva!) 

Fmfs_znak_logotip2014-01
02/06/2014

DKE - Ured MEDIA u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split organizira kreativni Info dan!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split organizira kreativni Infodan čiji je cilj ponajprije isticanje izmijenjenih odrednica poziva za predlaganje projekata, kao i najbitnijih stavki i kategorija prilikom ispunjavanja prijavnica. Dodatan naglasak bit će stavljen i na kriterije ocjenjivanja te evaluacijske vodiče.

Adam
02/06/2014

Predavanje i radionica Adama Wrighta u okviru Animafesta Zagreb 2014.!

Animafest Zagreb u suradnji s Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA organizira predavanje Adama Wrighta - Animatronics te radionicu Animatronike!

Noir_festival
14/04/2014

RADIONICA – GAME NOIR - POZIV ZA PRIJAVU!

Ako si ljubitelj film noira i/ili videoigara, onda je radionica Game Noir za tebe!

Serie_series
14/04/2014

FESTIVAL SÉRIE SERIES pokreće prvi europski market za pilote televzijskih serija

Sajam pod nazivom Serijski pilot-projekti (Pilots in series) održavat će se od 2. do 4. srpnja 2014. u Fontainebleauu (u blizini Pariza), tijekom trećeg izdanja festivala Série Series, prvog europskog događanja namijenjenog isključivo televizijskim serijama, tj. onima koji ih stvaraju.

Norwegian_ff
14/04/2014

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA U OKVIRU NORVEŠKOG FILMSKOG FESTIVALA u Haugesundu od 20. do 21. kolovoza 2014. godine!

Asocijacija New Nordic Films organizira godišnji koprodukcijsko-financijski sajam koji će se odvijati tijekom Međunarodnoga filmskog festivala u norveškome gradu Haugesundu od 20. do 21. kolovoza 2014. godine. 

Zagrebdox
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA i ove je godine sudionik ZagrebDoxa!

ZagrebDox i Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA organiziraju neformalni okrugli stol na temu europskoga dokumentarnog filma, s posebnim osvrtom na male zemlje, odnosno zemlje niskoga produkcijskog kapaciteta koji će se održati 27. veljače 2014. s početkom u 17 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog audiovizualnog centra.

Aem_kem
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA organizira Infodan na temu televizijskoga prikazivanja i razvoja publike

Infodan će se održati 6. ožujka 2014. u Dvorani Müller u zagrebačkome Kinu Europa, s početkom u 10 sati i predviđenim trosatnim trajanjem.

Art_kino_croatia
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Art-kinom Croatia organizira kreativni Infodan u Rijeci

Infodan će se održati 7. ožujka 2014. od 11 do 13 sati u prostorijama Art-kina Croatia u Rijeci.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr