RSS

Novosti

Kreativna_europa_media
29/05/2015

Animirana TV serija Avanture Glorije Scott kao i igrani film Ustav Republike Hrvatske našli su se na listi projekata koje sufinancira Potprogram MEDIA!

Hrvatski korisnici na prvim rokovima natječaja Potprograma MEDIA (2014./2015.) ponovno su bili uspješni i to s ukupnim osiguranim iznosom od 129.200 eura

Ekipa_zvizdana_1
25/05/2015

Zvizdan osvojio nagradu žirija Un Certain Regard

Ovogodišnji Cannes dugo će se pamtiti – ne samo po ulasku hrvatskoga filma Zvizdan u natjecateljski program Un Certain Regard 68. izdanja međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu već i po dobitku prestižne nagrade žirija navedenoga natjecateljskog programa!

Kreativna_europa_media
21/04/2015

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA objavljuje imena polaznika radionice!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA objavljuje imena polaznika radionice Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište koja će se od 23. do 25. travnja održavati u okviru Dana hrvatskoga filma!

Dhf_plakat_verzija_2
24/03/2015

Otvorene prijave na RADIONICU PITCHINGA pod vodstvom poznate njemačke producentice Roshanak Behesht Nedjad

Želite li naučiti kako uspješno pripremiti vaš najnoviji projekt za pitching  koji će osvojiti domaću i stranu publiku? Na pravom ste mjestu!

European_commission
20/02/2015

Vodič za kontinuirano usavršavanje u 2015. godini

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) objavila je Vodič za kontinuirano usavršavanje u 2015. godini

Zagrebdox_pro
20/02/2015

Vijesti iz Kreativne Europe – Potprograma MEDIA u okviru ZagrebDox Proa!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA i ove je godine angažiran u aktivnostima programa ZagrebDox Pro namijenjenima sudionicima, koje uključuju okrugli stol kao i predstavljanje novosti iz Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.

Excellent_five
26/01/2015

Predstavljanje brošure „Čista petica/Excellent Five“ i hrvatskih rezultata u okviru Potprograma MEDIA u 2014. godini

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas da nam se u srijedu 28. siječnja 2015., s početkom u 11 sati, u prostorijama KIC-a(Preradovićeva 5, Zagreb), pridružite na predstavljanju brošure „Čista petica/Excellent Five“ koja ujedinjuje detaljan prikaz hrvatskih rezultata ostvarenih unutar Programa MEDIA u razdoblju od 2008. do 2013. godine u ukupnom iznosu od 3,3 milijuna eura, te rezultata ostvarenih u 2014. godini u okviru Potprograma MEDIA.

Kreativna_europa_media
29/10/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate drugoga roka poziva!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom objavljuje rezultate drugoga roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata, festivale, selektivnu distribuciju te rezultate poziva za kontinuirano usavršavanje. Navedeni pozivi provode se pod ingerencijom Programa Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.

Kreativna_europa_media
03/10/2014

Radionica „Raščišćavanje prava za film i televiziju“

Desk Kreativne Europe – URED MEDIA u suradnji s Erich Pommer Institutom iz Berlina i Društvom filmskih redatelja organizira radionicu na temu „Raščišćavanje prava za film i televiziju“ što će se održati u okviru 12. izdanja Zagreb Film Festivala!

Kreativna_europa_media
03/10/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA najavljuje izmjene u objavama, rokovima i rezultatima poziva!

DKE – Ured MEDIA najavljuje da će se Potprogram MEDIA – Program Kreativna Europa izdvojiti iz Opće uprave za obrazovanje i kulturu!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr