RSS

Novosti

Dan_20prvi_20_e2_80_93_208
08/08/2016

Slovenija & Hrvatska

Slovenija: Houston, imamo problem!

Hrvatska: Snimanje u Hrvatskoj!

Media_2025_20yeras
08/08/2016

Slovenija i Hrvatska u fokusu povodom obilježavanja 25. godišnjice Potprograma MEDIA

U razdoblju od 8. do 14. kolovoza o. g. slovenske i hrvatske uspješnice audiovizualnoga sektora nalaze se u fokusu povodom obilježavanja 25 godina postojanja Potprograma MEDIA.

Martina_petrovi%c4%87_2
09/06/2016

Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA, ponovno osnažuje prepoznatljivost „malih“ zemalja u europskome kontekstu sudjelovanjem na konferenciji u okviru Valletta Film Festivala!

Voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Martina Petrović sudjeluje na konferenciji posvećenoj „malim“ zemljama, odnosno zemljama niskoga produkcijskog kapaciteta, koja će se 9. i 10. lipnja 2016. godine održavati u okviru drugoga po redu izdanja Valletta Film Festivala na Malti. 

Ifcc_590x380
12/05/2016

IFCC – Independent Festival of Creative Communication 2016.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sa zadovoljstvom najavljuje da će se Nezavisni festival kreativnih komunikacijaIFCC održavati od 23. do 28. svibnja 2016. godine.

Martina_petrovi%c4%87_2
27/04/2016

DKE – URED MEDIA organizira panel-diskusiju na temu „Financiranje videoigara: kako razmišljati izvan uobičajenih sustava financiranja?“

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA prepoznao je važnost konferencije Reboot Develop te će prvi put ove godine biti dijelom ove hrvatske priče u području industrije videoigara, koja je već svojim trećim održavanjem prepoznata na europskoj i međunarodnoj razini.

Ante_20marin
27/04/2016

DKE – Ured MEDIA objavljuje da je Ante Marin s filmskim projektom Humurva dobitnik nagrade za najbolji pitching!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Danima hrvatskoga filma i s uglednom njemačkom producenticom Roshanak Behesht Nedjad održao je dvodnevnu radionicu koja je završila pitchingom svih sudionika 21. travnja o. g. Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr