RSS

Novosti

Plesni_centar_1
14/11/2010

Osvrt na provedeni Natječaj za kreativne filmaše, predavanje Novi digitalni svijet – pripremite se za budućnost u četiri sata i VIP susret za producente održane 18. i 19. listopada 2010. godine u okviru Zagreb Film Festivala

Organiziranjem predavanja troje stručnjaka Novi digitalni svijet – pripremite se za budućnost u četiri sata te VIP susretom za producente nastojalo se pridonijeti pronalaženju potencijalnih ciljanih skupina.

European_commission
02/10/2010

Europska komisija podržava digitalizaciju europskih kina

Europska komisija najavila je novu strategiju potpore digitalizaciji europskih kina u cilju porasta prikazivanja i većega, raznovrsnijeg izbora europskih filmova.

European_commission
02/10/2010

Budućnost Programa MEDIA

S obzirom da Program MEDIA 2007 završava 2013. godine, Europska komisija provodi javnu anketu o njegovoj budućnosti.

Zff
02/10/2010

Najava predavanja na temu Novi digitalni svijet – pripremite se za budućnost u četiri sata i Vip susreta za producente u okviru Zagreb Film Festivala

Želimo vas obavijestiti da je Natječaj za kreativne filmaše završen te da će svi kandidati na vrijeme biti obaviješteni o rezultatima.

Zagrebdox2010
20/09/2010

Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura

Zagrebdoxu – Međunarodnomu festivalu dokumentarnoga filma osigurana su sredstva u iznosu od 25.000 eura, čime je postao četvrti po redu hrvatski festival koji je primio potporu toga Programa.

Zff
04/08/2010

Natječaj za kreativne filmaše – u novim medijima i maratonu ideja u okviru Zagreb Film Festivala od 18. – 19. listopada 2010.

Za vrijeme trajanja ovogodišnjega Zagreb Film Festivala tri stručnjaka iz Velike Britanije, Kanade/Nizozemske i Danske posjetit će Zagreb kako bi radili s talentiranim filmašima

Europe_loves_cinema
13/07/2010

Rezultati natječaja Programa MEDIA 2007

Restrukturiranjem općih uprava pri Europskoj komisiji rezultati prošlogodišnjih natječaja Programa MEDIA objavljeni su sa zakašnjenjem.

Media_desk_hrvatska_logo
28/05/2010

Predstavljanje programa usavršavanja CARTOON - MEDIA desk Hrvatske i Svjetski festival animiranoga filma – Animafest

Petak, 4. lipnja 2010., u 18 sati u maloj dvorani Kina Tuškanac, Zagreb.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr