RSS

Novosti

Www
05/05/2017

MEDIA u okviru 70. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA u okviru 70. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu. Svakodnevno će se u jutarnjim (9:30 sati) i poslijepodnevnim terminima (17:30 sati) predstavljati primjeri dobre prakse, projekti koje MEDIA sufinancira, na štandu Kreativne Europe – Potprograma MEDIA. 

Kreativna_europa_media
21/04/2017

Potprogram MEDIA i ove godine podržao Animafest Zagreb iznosom od 35.000 eura, dok su hrvatski distributeri osigurali potporu od 30.000 eura!

Kada govorimo o prijavama za festivale, u tijesnoj konkurenciji od 128 prijava iz 33 zemlje članice Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 31 filmski festival, u ukupno odobrenome iznosu od 1,444.000 eura.

Output_ulbas5
05/04/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske predstavlja dosadašnja iskustva na Infodanu Potprograma MEDIA u Skoplju!

Potprogram MEDIA Deska Kreativne Europe nedavno je dobio i makedonskoga predstavnika. Tim povodom Ured MEDIA Makedonije, u suradnji s Filozofskim filmskim festivalom i Makedonskom filmskom agencijom, organizira Infodan posvećen Potprogramu MEDIA koji će se održati 6. travnja o. g. u Makedonskoj kinoteci, u Skoplju, s početkom u 13 sati.

Output_3ge1uk
24/03/2017

Kanada postala 38. članicom Eurimagesa, koprodukcijskoga fonda Vijeća Europe

Pristupivši kulturnomu i koprodukcijskomu fondu Vijeća Europe, Eurimagesu, Kanada je 16. ožujka 2017. godine postala njegovom 38. članicom, prvom izvan kruga europskih zemalja. U Fondu već sudjeluje 37 zemalja članica koje raspoređuju financijska sredstva u iznosu od 25 milijuna eura godišnje, namijenjena filmskim koprodukcijama, distribuciji i prikazivanju.

Kreativna_europa_media
24/03/2017

Javna rasprava o budućnosti Potprograma MEDIA

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske poziva sve dosadašnje i buduće korisnike Potprograma MEDIA da ispune upitnik i podijele svoje mišljenje u pogledu dosadašnje prakse ispunjavanja prijavnica poziva Potprograma MEDIA za predlaganje audiovizualnih projekata.

Output_twmnmy
15/03/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje u 14. izdanju sajma Sofia Meetings

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, sudjeluje u događanjima 14. izdanja koprodukcijskoga sajma Sofia Meetings, koji se održava u okviru 21. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

Output_giuipe
01/03/2017

Prezentacija/diskusija: Budućnost Potprograma MEDIA u „maloj“ zemlji

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje u 13. izdanju ovoga uglednog međunarodnog festivala dokumentarnoga filma, ali i njegovoj prepoznatljivoj radionici ZagrebDox Pro, jedinome hrvatskom programu usavršavanja koji se sufinancira sredstvima Potprograma MEDIA.

Output_cxaqde
10/02/2017

Infodan Potprograma MEDIA u okviru Berlinalea ‒ o velikim podatcima

Tema je ovogodišnjega Infodana Potprograma MEDIA, koji će se u okviru 67. izdanja Berlinalea održati 13. veljače, s početkom u 9:30 sati ‒ Veliki podatci, veći odaziv publike?! (Big Data, Bigger Audiences?!).

Output_m1ru4e
13/01/2017

Hrvatski projekt Biciklisti autora i redatelja Veljka Popovića na EURO CONNECTIONU 2017.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je hrvatski kratki animirani film Biciklisti autora i redatelja Veljka Popovića uvršten u programski dio projekta EURO CONNECTION 2017. 

Output_nbb63m
13/01/2017

Sudjelujte u kvizu i osvojite putovanje u Cannes!

Potprogram MEDIA najavljuje europski filmski kviz koji će biti aktualan u periodu od 17. 1. do 17. 3. 2017.

Veljko_director_photo
14/11/2016

Biciklisti autora i redatelja Veljka Popovića predloženi za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2017.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je hrvatski kratki animirani film Biciklisti autora i redatelja Veljka Popovića na temelju prvoga evaluacijskog kruga predložen za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2017. Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr