RSS

Novosti

Moj_dida_je_vanzemaljac_power_to_the_pixel
06/07/2012

Moj dida je vanzemaljac nakon programa Transmedia Next uvršten je i u Power to the Pixel!

Autorica Irena Krčelić i producentica Đina Jakir iz Studija dim d.o.o. na sedmodnevnoj radionici u Potsdamu od 1. do 7. srpnja razvijaju projekt Moj dida je vanzemaljac pod grupnim i individualnim mentorstvom svjetski priznatih stručnjaka na području cross- i transmedije.

Programm_nipkow
06/07/2012

Redatelju Daliboru Mataniću dodijeljena je tromjesečna stipendija Programa Nipkow

MEDIA desk Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je redatelju Daliboru Mataniću dodijeljena tromjesečna stipendija Programa Nipkow na drugom roku natječaja za razvijanje projekta Zvizdan.

Gangster_te_voli
12/06/2012

Hrvatski dokumentarni film Gangster te voli dobio potporu za televizijsko prikazivanje Programa MEDIA!

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu objavila je na svojim internetskim stranicama rezultate potpore televizijskomu prikazivanju na temelju natječaja 23/2011 (drugi rok) koji otkrivaju da je producentska tvrtka Subcultura Films iz Rumunjske za hrvatski dokumentarni film Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića uspjela steći sredstva u iznosu od 25.000 eura.

Eave
12/06/2012

EAVE U HRVATSKOJ!

Druga sesija producentske radionice EAVE 2012. održavat će se od 13. do 20. lipnja u Opatiji. Na radionici organiziranoj u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom i MEDIA deskom Hrvatske sudjelovat će 53 producenta iz 31 zemlje, a održat će se i Mini EAVE, poseban program u sklopu kojeg će 11 domaćih producenata predstaviti svoje projekte.

Osvrt_na_radionicu_1
12/06/2012

Osvrt na radionicu stop-animacije održanu 1. lipnja 2012. godine u okviru Animafesta Zagreb

Animirani film Oh Willy… redateljice Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa dominirao je obilježavanjem četrdesete obljetnice postojanja Animafesta Zagreb.

Moj_dida_je_vanzemaljac_power_to_the_pixel
17/05/2012

HRVATSKI REZULTATI – PROGRAM MEDIA!

Hrvatski korisnici europskih sredstava i ove godine bilježe uspješne rezultate!

Europe_loves_cinema
20/04/2012

Rezultati prvoga roka natječaja za potporu festivalima 29/2011

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu nedavno je objavila na svojim internetskim stranicama rezultate prvoga roka natječaja za potporu festivalima 29/2011, koji otkrivaju da hrvatski filmski festivali nastavljaju svoju prošlogodišnju uspješnost.

Osvrt_na_radionicu_s_miguelom_machalskim
20/04/2012

Osvrt na radionicu s Miguelom Machalskim

Radionica s renomiranim stručnjakom za pisanje scenarija održavala se od 2. do 6. travnja 2012. godine u prostorijama Delegacije Europske unije i MEDIA deska Hrvatske

Media_desk_hrvatska_logo
09/03/2012

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom - Miguelom Machalskim organizira radionicu o pisanju scenarija na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom za pisanje scenarija - gospodinom Miguelom Machalskim - organizira radionicu na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“ koja će se održati od 02. do 06. travnja 2012. godine.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr