RSS

Novosti

Kinorama_20slate_203
26/08/2019

Potprogram MEDIA treći put dodjeljuje Kinorami sredstva za razvoj skupnih projekata u iznosu od 88.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate koji se odnose na potporu namijenjenu razvoju skupnih projekata. Naime, iako se radi o kompleksnim uvjetima što ih zahtijeva ispunjavanje prijave za sredstva izdvojena za razvoj skupnih projekata, Hrvatska se, s još 21 zemljom, našla na listi što je čini 71 odobreni skupni projekt.

Gamechuck
26/08/2019

Potprogram MEDIA podupire prvu hrvatsku videoigru Trip the Ark Fantastic studija za razvoj videoigara Gamechuck s iznosom od 149.400 eura!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Trip the Ark Fantastic  prva hrvatska videoigra koju je Potprogram MEDIA podržao s iznosom od 149.400 eura.

Europska_20komisija
18/08/2019

Europska komisija objavila izvješće o Programu Kreativna Europa za 2018. godinu

Europska komisija objavila je izvješće o Programu Kreativna Europa za prethodnu godinu. Izvješće ističe rezultate Programa za 2018. godinu kao i napredak što proizlazi iz ostvarenih ciljeva, a kojim se štiti i osnažuje kulturna raznolikost te konkurentnost kulturnih i kreativnih sektora.

Europska_20komisija
18/08/2019

Europska komisija objavila upitnik o autorskim pravima!

Europska komisija objavila je upitnik vezan uz temu autorskih prava.

Ured_20media_20hrvatske_20c_26b
18/08/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar vezan uz poziv „Kina – inovativni centri“

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv „Kina – inovativni centri“. Događanje će se odvijati 17. rujna s početkom u 10:30 sati.

Logo-kidsregio
22/07/2019

Usvojena Weimarska deklaracija!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjelovao je u trećem izdanju foruma KIDS Regio čiji je rezultat bio usvajanje Weimarske deklaracije. Forum se održavao u Weimaru, u Njemačkoj, 27. i 28. lipnja o. g. pod naslovom Povezivanje točkica – prema vitalnoj europskoj kulturi filma za djecu.

Europska_20komisija
05/07/2019

Europska komisija objavila je poziv „Kina – inovativni centri za lokalne zajednice“!

Europska komisija objavila je poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju, s posebnim naglaskom na područjima koja su infrastrukturno deficitarna u pogledu razvoja kinoprikazivačkog i kulturnog sadržaja. Sredstva predodređena za ovaj poziv iznose ukupno dva milijuna eura.

Armenija
04/07/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje na sinergijskom događanju potprograma Kultura i MEDIA u okviru Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu, u Armeniji!

Tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Erevanu Golden Apricot deskovi Kreativne Europe organizirat će „Dan Kreativne Europe“ – sinergijsko događanje potprograma Kultura i MEDIA.

Motovun
03/07/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Motovun Film Festival ponovno surađuju u okviru panel-diskusije „Važnost kratkog filma: razvoj talenata za publiku sutrašnjice“!

Na inicijativu DKE – Ureda MEDIA Hrvatske te u suradnji s DKE – uredima MEDIA iz Austrije, Danske i Njemačke (Ured iz Hamburga), tijekom Motovun Film Festivala održat će se panel-diskusija pod naslovom „Važnost kratkog filma: razvoj talenata za publiku sutrašnjice“.

Webp
01/07/2019

Kreativni ambasador mjeseca – Igor Mirković, umjetnički direktor Motovun Film Festivala

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu srpnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Igor Mirković, umjetnički direktor Motovun Film Festivala.

Antitalent
19/06/2019

Potprogram MEDIA podupire projekt igranog filma „Črna mati zemla“ produkcijske kuće Antitalent iznosom od 50.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 22/2018).

Fmfs
19/06/2019

Projekt „Katran“ redatelja Marka Jukića nagrađen je kao najbolji projekt radionice pitchinga u okviru Festivala mediteranskog filma Split!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je po završetku dvodnevne radionice te na temelju pitching foruma žiri odlučio dodijeliti financijsku nagradu kratkom igranom filmu „Katran“ redatelja Marka Jukića.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr