RSS

Novosti

Output_nbb63m
13/01/2017

Sudjelujte u kvizu i osvojite putovanje u Cannes!

Potprogram MEDIA najavljuje europski filmski kviz koji će biti aktualan u periodu od 17. 1. do 17. 3. 2017.

Veljko_director_photo
14/11/2016

Biciklisti autora i redatelja Veljka Popovića predloženi za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2017.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je hrvatski kratki animirani film Biciklisti autora i redatelja Veljka Popovića na temelju prvoga evaluacijskog kruga predložen za sudjelovanje u okviru projekta EURO CONNECTION 2017. 

Output_f5yzsi
04/11/2016

Dan otvorenih vrata u prostorijama Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske organizira Dan otvorenih vrata 9. studenoga s početkom u 9:30 sati

Output_g6dpao
13/10/2016

Interfilm i Zagrebdox PRO ‒ novi stari uspjesi u Potprogramu MEDIA!

Prijava produkcijske kuće Interfilm drugu joj je godinu zaredom omogućila mjesto na listi odobrenih projekata, dok ZagrebDox PRO i ove godine biva sufinanciran u okviru programa potpore usavršavanju Potprograma MEDIA!

Output_vvis2i
19/08/2016

Zagreb Film Festival nalazi se na listi odobrenih festivala koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA objavljuje da se u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala (16/2015, 28. 4.) Zagreb Film Festival našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 41.000 eura!

Sangailino_20ljeto_v2
19/08/2016

Litva u fokusu obilježavanja 25. godišnjice postojanja Potprograma MEDIA!

Kako je ovoga tjedna u fokusu obilježavanja srebrne obljetnice Potprograma MEDIA Litva, donosimo vam dvije uspješne filmske priče vezane uz tu zemlju.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr