RSS

Novosti

Kreativna_europa_media
01/08/2014

Hrvatski korisnici uspješno nastavili tradiciju stjecanja sredstava EU!

Desk Kreativne Europe − Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje prve rezultate natječaja Potprograma MEDIA u okviru Programa Kreativna Europa. Sudjelujući i u novome Programu Kreativna Europa – Potprogramu MEDIA, hrvatski su korisnici uspješno nastavili tradiciju stjecanja financijskih potpora. Naime, na prvim rokovima natječaja za festivale, razvoj pojedinačnih projekata i selektivnu distribuciju osiguran je ukupan iznos od 198.200 eura.

European_commission
02/06/2014

Objavljen natječaj – online distribucija!

Rok za prijavu:
11. srpnja 2014.
(do podneva!) 

Fmfs_znak_logotip2014-01
02/06/2014

DKE - Ured MEDIA u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split organizira kreativni Info dan!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split organizira kreativni Infodan čiji je cilj ponajprije isticanje izmijenjenih odrednica poziva za predlaganje projekata, kao i najbitnijih stavki i kategorija prilikom ispunjavanja prijavnica. Dodatan naglasak bit će stavljen i na kriterije ocjenjivanja te evaluacijske vodiče.

Adam
02/06/2014

Predavanje i radionica Adama Wrighta u okviru Animafesta Zagreb 2014.!

Animafest Zagreb u suradnji s Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA organizira predavanje Adama Wrighta - Animatronics te radionicu Animatronike!

Noir_festival
14/04/2014

RADIONICA – GAME NOIR - POZIV ZA PRIJAVU!

Ako si ljubitelj film noira i/ili videoigara, onda je radionica Game Noir za tebe!

Serie_series
14/04/2014

FESTIVAL SÉRIE SERIES pokreće prvi europski market za pilote televzijskih serija

Sajam pod nazivom Serijski pilot-projekti (Pilots in series) održavat će se od 2. do 4. srpnja 2014. u Fontainebleauu (u blizini Pariza), tijekom trećeg izdanja festivala Série Series, prvog europskog događanja namijenjenog isključivo televizijskim serijama, tj. onima koji ih stvaraju.

Norwegian_ff
14/04/2014

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA U OKVIRU NORVEŠKOG FILMSKOG FESTIVALA u Haugesundu od 20. do 21. kolovoza 2014. godine!

Asocijacija New Nordic Films organizira godišnji koprodukcijsko-financijski sajam koji će se odvijati tijekom Međunarodnoga filmskog festivala u norveškome gradu Haugesundu od 20. do 21. kolovoza 2014. godine. 

Zagrebdox
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA i ove je godine sudionik ZagrebDoxa!

ZagrebDox i Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA organiziraju neformalni okrugli stol na temu europskoga dokumentarnog filma, s posebnim osvrtom na male zemlje, odnosno zemlje niskoga produkcijskog kapaciteta koji će se održati 27. veljače 2014. s početkom u 17 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog audiovizualnog centra.

Aem_kem
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA organizira Infodan na temu televizijskoga prikazivanja i razvoja publike

Infodan će se održati 6. ožujka 2014. u Dvorani Müller u zagrebačkome Kinu Europa, s početkom u 10 sati i predviđenim trosatnim trajanjem.

Art_kino_croatia
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Art-kinom Croatia organizira kreativni Infodan u Rijeci

Infodan će se održati 7. ožujka 2014. od 11 do 13 sati u prostorijama Art-kina Croatia u Rijeci.

Akademija_dramskih_umjetnosti
20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu organizira kreativni Infodan za profesore i studente

Infodan će se održati 18. ožujka 2014. od 10 do 12.30 sati u Velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 5. 

World_youth_alliance
20/02/2014

Desk Kreativne Europe sudjeluje u Tjednu Svjetskoga saveza mladih

Od 17. do 23. ožujka 2014. godine održava se Tjedan Svjetskoga saveza mladih (WYA WEEK) pod naslovom Mladi probijaju granice – iz dostojanstva prema boljem društvu.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr