RSS

Novosti

Webp
21/09/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Zagreb Film Festival u okviru 65. izdanja San Sebastiana!

Osnaživanje suradnje između zemalja niskoga i visokoga produkcijskog kapaciteta, razmjena iskustava i rezultata Potprograma MEDIA razlozi su organiziranja događanja Pričajmo o sebi: Bugarska, Hrvatska, Portugal i Baskija (Let's talk about us: Bulgaria, Croatia, Portugal and the Basque Country), koje zajedno osmišljavaju i dogovaraju bugarski, portugalski i hrvatski deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA te Antena iz Baskije, u Španjolskoj, a koje se održava 23. rujna o. g. u okviru 65. izdanja San Sebastian Film Festivala.

Webp
15/09/2017

Zagreb Film Festival se i ove godine nalazi na listi odobrenih festivala koje sufinancira Potprogram MEDIA!

S velikim zadovoljstvom DKE – Ured MEDIA objavljuje da se u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala (16/2016, 27. 4.) Zagreb Film Festival našao na listi odobrenih projekata i to s iznosom od 41.000 eura!

Output_oki8vn
13/09/2017

SEDMI KONTINENT U BOLNICAMA – ODOBRENA SREDSTVA POTPROGRAMA MEDIA!

Udruga Djeca susreću umjetnost pripremila je projekt pod nazivom Film u bolnici  i to u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom za djecu BUFF iz Švedske i kulturnom ustanovom JEF iz Belgije kao prijaviteljem projekta. Europski su partneri uključili djecu iz obližnjih bolnica u navedeni festival omogućivši im za vrijeme njegova održavanja projekcije u bolnicama s dodatnim aktivnostima.

Webp
10/07/2017

Galway Film Festival s Hrvatskom u fokusu!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Antenom Kreativne Europe – Uredom MEDIA iz Galwaya, u Irskoj, organizira događanje Hrvatska u fokusu, koje će se održati 14. srpnja o. g. u okviru 29. izdanja Galway Film Festivala i filmskoga sajma.

4
26/05/2017

Fingal Film Festival

Fingal Film Festival objavljuje natječaj za nagradu Izvanredno postignuće na području medija, koje podrazumijeva interaktivne istinite događaje.

Output_zqvnh7
16/05/2017

Rezultati poziva za radionicu pitchinga u okviru 10. Festivala mediteranskog filma Split

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje imena polaznika radionice pripreme i prezentacije filmskoga projekta za međunarodno tržište u okviru 10. izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Www
05/05/2017

MEDIA u okviru 70. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA u okviru 70. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu. Svakodnevno će se u jutarnjim (9:30 sati) i poslijepodnevnim terminima (17:30 sati) predstavljati primjeri dobre prakse, projekti koje MEDIA sufinancira, na štandu Kreativne Europe – Potprograma MEDIA. 

Kreativna_europa_media
21/04/2017

Potprogram MEDIA i ove godine podržao Animafest Zagreb iznosom od 35.000 eura, dok su hrvatski distributeri osigurali potporu od 30.000 eura!

Kada govorimo o prijavama za festivale, u tijesnoj konkurenciji od 128 prijava iz 33 zemlje članice Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 31 filmski festival, u ukupno odobrenome iznosu od 1,444.000 eura.

Output_ulbas5
05/04/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske predstavlja dosadašnja iskustva na Infodanu Potprograma MEDIA u Skoplju!

Potprogram MEDIA Deska Kreativne Europe nedavno je dobio i makedonskoga predstavnika. Tim povodom Ured MEDIA Makedonije, u suradnji s Filozofskim filmskim festivalom i Makedonskom filmskom agencijom, organizira Infodan posvećen Potprogramu MEDIA koji će se održati 6. travnja o. g. u Makedonskoj kinoteci, u Skoplju, s početkom u 13 sati.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr