RSS

Novosti

Gif4
22/03/2019

Javno predavanje Mathiasa Noschisa (Alphapanda) o filmskom marketingu

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira radionicu s Mathiasom Noschisom, osnivačem Alphapande, marketinške agencije posvećene filmu, u okviru koje će se 4. travnja u 10 sati održati predavanje otvoreno za javnost.

Webp
04/03/2019

Mapiranje modela suradnje među filmskim festivalima

Objavljeno je izvješće Europske komisije o modelima suradnje filmskih festivala

Dida
01/03/2019

Panel-diskusija: "Koprodukcije ne padaju s Marsa" uoči premijere filma "Moj dida je pao s Marsa"

Dječji znanstvenofantastični film "Moj dida je pao s Marsa" redatelja Dražena Žarkovića i redateljice Marine Andree Škop u produkciji Studija dim bit će premijerno prikazan 18. ožujka u Zagrebu. Prigodom svečane premijere održat će se panel-diskusija na temu uspješne koprodukcije Norveške i Hrvatske.

Webp
01/03/2019

Otvorene prijave za radionicu razvoja marketinških strategija pod vodstvom Mathiasa Noschisa (Alphapanda), eminentnog stručnjaka za digitalni filmski marketing

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira dvodnevni program usavršavanja s Mathiasom Noschisom, osnivačem Alphapande, marketinške agencije posvećene filmu. Program će obuhvatiti predavanje, radionicu i individualne konzultacije.

Ambasadorice_20-_20sedmi_20kontinent
01/03/2019

Kreativne ambasadorice mjeseca – Ivana Jakobović Alpeza i Edita Bilaver iz Udruge "Djeca susreću umjetnost"

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu ožujku, titulu kreativnih ambasadorica Potprograma MEDIA nose voditeljice udruge Djeca susreću umjetnost – Edita Bilaver, predsjednica Udruge, i Ivana Jakobović Alpeza, voditeljica programa Udruge.

Sofia_20meetings_202019
01/03/2019

Europske prijestolnice kulture: Plovdiv (2019.) i Rijeka (2020.) – naše filmske poveznice!

Deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Bugarske i Hrvatske ponovno surađuju i organiziraju događanje unutar 16. izdanja koprodukcijskog sajma Sofia Meetings, koji se održava tijekom 23. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. 

Webp
01/03/2019

Island i Hrvatska – naše filmske uspješnice!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Uredom MEDIA Islanda, Islandskim filmskim centrom i filmskim festivalom Stockfish u Reykjaviku organizira događanje na temu hrvatskih i islandskih uspješnica, koje će se održati 6. ožujka o. g. za vrijeme trajanja festivala.

Dt_torino
28/02/2019

Dugometražni projekt "Nosorog" redateljice Dubravke Turić na radionici Torino Film Lab 2019.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice Torino Film Lab – Script Lab 2019. sudjelovati redateljica Dubravka Turić s projektom dugometražnog filma "Nosorog"

Zagrebdox_20pro_20-_20predavanje
19/02/2019

"Kako i zašto se prijaviti na pozive Potprograma MEDIA?" naziv je radionice koju će održati voditeljica DKE – Ureda MEDIA u okviru ZagrebDox PRO-a!

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA, održat će radionicu u okviru programa usavršavanja ZagrebDox PRO s naglaskom na smjernicama poziva Potprograma MEDIA.

Lim-polaznici
18/02/2019

Jasna Nanut i Karla Lulić dvije su hrvatske polaznice europske platforme za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom "Less is More"

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, a u njezinu trećem izdanju prvi će put sudjelovati i hrvatski polaznici.

European_20commission
18/02/2019

Jedinstveno digitalno tržište: pregovarači EU-a postigli napredak u modernizaciji propisa o autorskim pravima

Europski parlament, Vijeće EU-a i Komisija postigli su politički dogovor o prilagodbi propisa o autorskim pravima u digitalnom dobu u Europi. 

Konferencija_20o_20_c5_beenama
18/02/2019

Voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "Žene u filmskoj industriji"

Konferenciju organizira Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a cilj je potaknuti razgovor o ulozi i položaju žena u filmskoj industriji. Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr